Πάτρα: Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του π. Νικολάου Τακτικού

στην Ανάληψη

Θλίψη σκόρπισε στην Ενορία Ψαροφαϊου Πατρών αλλά και στα Τριπόταμα Καλαβρύτων, την ιδιαίτερή του πατρίδα, η ξαφνική εκδημία του πατρός Νικολάου Τακτικού, εφημερίου του ιερού ενοριακού ναού της Αναλήψεως ο οποίος έσβησε αιφνιδίως στα 68 του χρόνια σήμερα το πρωί κι ενώ βρισκόταν στο Πνευματικό κέντρο του ναού.

Ο π. Νικόλαος μεταφέρθηκε από την Ανάληψη στο Ψαροφάι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας. Οι προσπάθειες για ανάνηψη δυστυχώς δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ιερό ναό της Ανάληψης όπου και ιερουργούσε, από τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης για λαϊκό προσκύνημα.

Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος θα τελεστεί δέηση αλλά και προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ.

Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί να τελεστεί, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στις 11:00 το πρωί, επίσης στον Ναό όπου υπηρέτησε.
Θα ακολουθήσει η ταφή του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τριπόταμα Αροανίας Καλαβρύτων. Ο π. Νικόλαος αφήνει πίσω του την Πρεσβυτέρα Βαρβάρα και την κόρη τους Βασιλική.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ