Ποια είναι η "άγνωστη" σχέση της Ράνιας Αντωνοπούλου με την Πάτρα

και την οικογένεια του πρώτου ιδιοκτήτη της Αχάια Κλάους

Η 57χρονη Ουρανία (Ράνια) Αντωνοπούλου που έχει αναδειχθεί το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, μετά την αποκάλυψη της λήψης ενοικίου επιδόματος 1.000 ευρώ μηνιαίως και την παραίτηση της από τον Αλέξη Τσίπρα, έλκει την καταγωγή της από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η κα Αντωνοπούλου η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι γόνος της γνωστής οικογένειας του πρώτου Έλληνα ιδιοκτήτη της οινοβιομηχανίας Αχαΐα Κλάους Βλάσση Αντωνόπουλου.

achaia_clauss3.jpg

Το 1919 η οικογένεια αγόρασε την οινοποιΐα Αχάια Κλάους και ο Βλάσης Αντωνόπουλος, ήταν ο κύριος μέτοχος. Έμενε με την οικογένεια του στην Βίλα Κλάους μέσα στον χώρο της Αχάοα Κλάους όπου την μετονόμασε σε Βίλα Κωνστάτζα από το όνομα της Ιταλίδας γυναίκας του και έτσι παραμένει γνωστή και σήμερα.

Μάλιστα είχε εκλεγεί Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1928.

vlassis_costanza_1.png

COSTANZA & ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥΣ, ΝΤΙΝΟΣ (πηγή: achaiaclauss.wordpress.com)

Η κα. Αντωνπούλου που γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διατηρεί επί σειρά ετών προσωπική φιλία με την επίσης Πατρινής καταγωγής Εικαστικό Δανάη Στράτου (κόρη του βιομήχανου Φαίδωνα Στράτου ιδιοκτήτης της Πειραϊκής – Πατραϊκής), σύζυγο του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

f1stratou_0.jpg

Φαίδωνας Στράτος και Ελένη Πόταγα - Στράτου με την κόρη τους Δανάη

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ουρανία Αντωνοπούλου είναι Ελληνίδα οικονομολόγος και πολιτικός.

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά. Έχει διεξάγει επιστημονικές έρευνες για θέματα οικονομίας, κρίσης και έμφυλης ισότητας

 Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, αξίωμα το οποίο διατήρησε και στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.

Παραιτήθηκε από τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 26 Φεβρουαρίου 2018, μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε επίδομα ενοικίου για σπίτι που νοίκιαζε στο Κολωνάκι. Το εν λόγω επίδομα το εισέπραττε ύστερα από αίτησή της σύμφωνα με τον Ν.4336/2015. Της παραίτησης είχε προηγηθεί θύελλα επικρίσεων εις βάρος της αφενός διότι ο νόμος του οποίου έκανε χρήση ψηφίστηκε την περίοδο των μνημονίων και αφετέρου λόγο του πλούσιου Πόθεν Έσχες της στο οποίο συμπεριλαμβάνονται καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτηση του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου, από τη θέση του Υπουργού  Οικονομίας και Ανάπτυξης Ελλάδας

fgsdfgsdf_0.jpg

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι καθηγήτρια στο Bard College και διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ. Η κυρία Αντωνοπούλου αναλαμβάνει το εξαιρετικά δύσκολο έργο της καταπολέμησης της ανεργίας.

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι οικονομολόγος, κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ. Μέχρι πρόσφατα διατελούσε χρέη συμβούλου στα Ηνωμένα Έθνη σε θέματα μακροοικονομικής πολιτικής και ισότητας των φύλων. Επίσης έχει διατελέσει διευθύντρια του τμήματος «Οικονομία, Αγορά Εργασίας και Ισότητα» του Levy Economics Institute, συνεργάτης ερευνήτρια στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Shanghai Academy of Science και στο Barnard College of Columbia University. Έχει συγγράψει βιβλία και επιστημονικά δοκίμια για θέματα οικονομίας, κρίσης και φύλου.

Μ.Κ.Π

 

Διαβάστε επίσης