Η κατάσταση των παραλιακών οδών

του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος, και Έργων Υποδομής, Παύλου Στάμου

Με ανακοίνωσή της η κυβερνητική παράταξη ΡΑΠ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, χρεώνει στην Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών (Ποσειδώνος στο Ρίο κ.λπ.), που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα.

Επιστρατεύουν όπως συνηθίζουν τα ψέματα, για να προκαλέσουν σύγχυση, «ψαρεύοντας σε θολά νερά».

Γνωρίζουν ότι μεγάλο τμήμα των παραλιακών δρόμων, είναι χώροι αιγιαλού και παραλίας, είναι κοινόχρηστοι και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, προστατεύονται και διαχειρίζονται μέσω των οικείων αυτοτελών Γραφείων Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία). Κάθε παρέμβαση ή έργο από τον Δήμο, θεωρείται παράνομη.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που και στον Δήμο μας, κινήθηκαν διαδικασίες, ακόμα και αυτόφωρες, για ανάλογες παρεμβάσεις.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης. Δεν μπορεί όμως να κρύψει την αλήθεια.

Η Δημοτική Αρχή, με αίτημά της, διεκδικεί fast track διαδικασίες (και νομοθετικές όπου απαιτείται) έναρξης των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης των παράκτιων υποδομών σε όλη την παραλιακή ζώνη και την άμεση χρηματοδότησή τους, από την κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Παρ’ όλα αυτά, όπως και στο παρελθόν, θα προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες εργασίες επισκευής, έστω και «παράνομα», με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων.

 

Διαβάστε επίσης