Η κατάσταση των παραλιακών οδών

26/02/2018 | 14:59

Με ανακοίνωσή της η κυβερνητική παράταξη ΡΑΠ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, χρεώνει στην Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών (Ποσειδώνος στο Ρίο κ.λπ.), που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα.

Επιστρατεύουν όπως συνηθίζουν τα ψέματα, για να προκαλέσουν σύγχυση, «ψαρεύοντας σε θολά νερά».

Γνωρίζουν ότι μεγάλο τμήμα των παραλιακών δρόμων, είναι χώροι αιγιαλού και παραλίας, είναι κοινόχρηστοι και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, προστατεύονται και διαχειρίζονται μέσω των οικείων αυτοτελών Γραφείων Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία). Κάθε παρέμβαση ή έργο από τον Δήμο, θεωρείται παράνομη.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που και στον Δήμο μας, κινήθηκαν διαδικασίες, ακόμα και αυτόφωρες, για ανάλογες παρεμβάσεις.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης. Δεν μπορεί όμως να κρύψει την αλήθεια.

Η Δημοτική Αρχή, με αίτημά της, διεκδικεί fast track διαδικασίες (και νομοθετικές όπου απαιτείται) έναρξης των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης των παράκτιων υποδομών σε όλη την παραλιακή ζώνη και την άμεση χρηματοδότησή τους, από την κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Παρ’ όλα αυτά, όπως και στο παρελθόν, θα προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες εργασίες επισκευής, έστω και «παράνομα», με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων.

 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης