Δυτική Αχαΐα: Και Ιερόσυλοι οι καταζητούμενοι για διαρρήξεις σε σπίτια - Που βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

"Χτυπήματα" και στην Ηλεία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιεροί Ναοί σε χωριά της Δυτικής Αχαΐας, έχουν μπει στο στόχαστρο των ατόμων - σεσημασμένων για κλοπές - που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, από τη μέχρι τώρα έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προκύπτει πως η ομάδα των Ρομά προερχόμενων από την Ηλεία, έχουν "λεηλατήσει" τουλάχιστον τρεις εκκλησίες στη Δυτική Αχαΐα, αφαιρώντας μικροποσά από τα παγκάρια, τάματα αλλά και εικόνες!

Ανάλογη η παράνομη δράση που έχουν αναπτύξει και στην Ηλεία.  

Όπως έγραψε το tempo24.gr, οι αρχές έχουν στη διάθεση τους την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα και καταδιώχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πατρών - Κορίνθου και στη συνέχεια "εξαφανίστηκε" σε χωριά της Δυτικής Αχαΐας. Μάλιστα κατά την καταδιώξη ένας εκ των επιβαινόντων δεν δίστασε να τραβήξει όπλο και να πυροβολήσει προς το περιπολικό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός Αστυνομικού.

Η καταδίωξη άρχισε όταν ο οδηγος του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε σε έλεγχο περιπολίας ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας και ανέπτυξε ταχύτητα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και δυνάμεις της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ανέλαβαν δράση.

Σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο της σπείρας

Σε ιδιώτη από την περιοχή της Ηλείας που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καμία σχέση με τη δράση της σπείρας, ανήκει το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνται οι δράστες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πινακίδα του εν λόγω οχήματος είναι "καθαρή" και δεν απασχολεί την Αστυνομία, ωστόσο φαίνεται ότι οι δράστες έχουν "αντιγράψει" τα στοιχεία. Με την πλαστή πινακίδα και το συγκεκριμένο όχημα, κινούνται στα χωριά σε χωριά Ηλείας και δυτικής Αχαΐας "χτυπώντας" σπίτια και καταστήματα.

Διπλό "χτύπημα" κουκουλοφόρων στο Μαζαράκι Αχαΐας τα ξημερώματα του Σαββάτου

Τέσσερα άτομα πιθανόν αλλοδαποί φορώντας κουκούλες και επιβαίνοντας σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σ' ένα κόκκινο αυτοκίνητο μετέβησαν στο Μαζαράκι Αχαΐας και διέρρηξαν δυο Μίνι Μάρκετ. 

Αρχικά επιχείρησαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς το πρώτο κατάστημα, ενώ από το δεύτερο κατάφεραν να αφαιρέσουν λίγα πράγματα καθώς έγιναν αντιληπτοί, από περιοίκο οι φωνές του οποίου τους έτρεψε σε φυγή. 

Το περιστατικό συνέβη στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας για τη λήψη αποτυπωμάτων και καταθέσεων.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για την ομάδα των ατόμων που νωρίτερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκε να κινείται στην Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας και να καταδιώκεται από αστυνομικές δυνάμεις καθώς ο οδηγός δεν σταμάτησε για έλεγχο.

Τα συγκεκριμένα άτομα σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, είναι σεσημασμένα για κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας (Μανωλάδα, Βάρδα).

Μ.Κ.Π

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ