Πάτρα: Σοκάρει καταγγελία - Αλλοδαποί επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα σε γυναίκες Λιμενικούς - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ετοιμάζονται για ένστολη διαμαρτυρία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πως οι αλλοδαποί – στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας – στη θέα των γυναικών που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών δεν διστάζουν να τις προκαλέσουν κατεβάζοντας τα παντελόνια τους, επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα!

Ένα ακόμα περιστατικό που σοκάρει και ήρθε προς γνώση του tempo24.gr, είναι πως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας - το κτίριο βρίσκεται εκτός λιμενικής ζώνης - δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπό. Μάλιστα η νεαρή για να αποφύγει τα χειρότερα, κλειδαμπαρώθηκε στα γραφεία και κάλεσε σε βοήθεια.

«Μας γνωρίζουν, μας έχουν στοχοποιήσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία φύλαξη σ’ ένα μέτωπο λιμανιού 2.5χλμ, όσο και ανθρώπινο τοίχος να στήσεις, όταν έχουμε επιθέσεις από ομάδες των 50 και 70 ατόμων από διάφορα σημεία της περίφραξης», τονίζει ο Πρόεδρος των Λιμενικών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας κ. Μιχάλης Κωστάκης.

kostakis_limenikos_tempo.jpg

Την ίδια ώρα εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, κάνουν λόγο πως οι αλλοδαποί που διαμένουν στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις εργοστασίων της παραλιακής, αγγίζουν τους 1.000!

«Όσο παραμένουν εκτός λιμενικής ζώνης το φαινόμενο θα εντείνεται και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει» δηλώνει στο tempo24.gr, ο κ Κωστάκης, με αφορμή τη χθεσινή πρωτοφανή έφοδο πολυπληθούς ομάδας μεταναστών .

«Νωρίτερα είχαν προκαλέσει φθορές στην εσωτερική περίφραξη του λιμανιού. Αποτέλεσμα να μπαίνουν μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών στο χώρο. Για άλλη μια φορά κατεγράφησαν θλιβερά γεγονότα στο λιμάνι της Πάτρας», επισημαίνει ο κ. Κωστάκης. (ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

28534231_1007104499453534_1329744996_n_0.jpg

28547962_1007104452786872_32596873_o.jpg

Ερωτηθείς εάν έχει υπάρξει ενίσχυση προσωπικού μετά και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου και την συμμετοχή του σε έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό, η απάντηση μόνο αποστομωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Στο διάστημα του ενάμιση μήνα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχει ενισχυθεί με 6-7 άτομα με αποσπάσεις εξάμηνης διάρκειας, εστάλησαν 10 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων η απόσπαση των οποίων λήγει στο τέλος του μήνα και είναι άγνωστο εάν και για πόσο θα ανανεωθεί.  Εκείνο που προκαλεί, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως  ενόψει της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα και υψηλόβαθμων Κυβερνητικών στελεχών στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, το Λιμεναρχείο ενισχύθηκε με 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, είμαστε στα όρια μας. Εκπνέει η διορία που έχουμε δώσει  για την τήρηση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Γ.Γ ΣυντονισμούΣυντονισμού Υπουργείου Εσωτερικώ . Σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, προσανατολιζόμαστε στην πραγματοποίηση ένστολης διαμαρτυρίας εντός Μαρτίου», δηλώνει ο Πρόεδρος των Λιμενικών, τονίζοντας πως τίθεται θέμα ζωής και θανάτου για τους συναδέλφους, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους μετανάστες και τις «άγνωστες» προθέσεις τους.

 Υπενθυμίζεται πως οι αλλοδαποί εκτός από τις επιθέσεις σε Λιμενικούς, στήνουν παγίδες θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των ενστόλων (ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

petonia3_0.jpg

petonia2_2.jpg

Προσφάτως μάλιστα Λιμενικός, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα μεταναστών, καθώς απομάκρυνε νεαρό αλλοδαπό εκτός λιμανιού. Ο νεαρός όπως  πληροφορείται το tempo24.gr, αποχώρησε από το σημείο και επέστρεψε μαζί με περίπου 7 άτομα και επιτέθηκαν τραυματίζοντας τον Λιμενικό.

Με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο Λιμενικός της Πάτρας- Εν ώρα υπηρεσίας, προσπαθώντας να αποτρέψει μετανάστες- "Εμπόλεμη ζώνη το λιμάνι της Πάτρας" λέει η Ένωση Λιμενικών

Μ.Κ.Π

 

Διαβάστε επίσης