Γερμανία: Η FIFA παίρνει το Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ

ένορκη κατάθεση μάρτυρα, που αναφέρει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο αγοράστηκε

Η FIFA φαίνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε μία νέα επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί την ύπαρξή της. Για πρώτη φορά υπάρχει ένορκη κατάθεση μάρτυρα, που αναφέρει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο αγοράστηκε από το Κατάρ! Για την ακρίβεια ο μάρτυρας κατέθεσε την εξαγορά τουλάχιστον τριών ψήφους των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για να δώσουν τη διοργάνωση του 2022 στη χώρα του Κόλπου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το γερμανικό περιοδικό «Focus» λόγω και αυτής της ατμόσφαιρας η παγκόσμια ομοσπονδία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει από το Κατάρ τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022! Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλού αξιωματούχου της FIFA, υπάρχει σκέψη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 να μην διεξαχθεί στο Κατάρ, με την Αγγλία και τις ΗΠΑ να είναι επικρατέστερες για να αναλάβουν την διοργάνωση.
 

Το γερμανικό περιοδικό, παραπέμποντας σε δήλωση του υπουργού αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, Τούρκι Αλ-Σεΐχ, η οριστική απόφαση θα ληφθεί σε ειδική συνεδρίαση τον προσεχή Σεπτέμβριο. Επίσημα, η FIFA αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν αποκλείεται το δημοσίευμα να επιβεβαιωθεί καθώς υπάρχουν αρκετές πιέσεις προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πηγή: tanea.gr

Διαβάστε επίσης