ΑΕΠΙ: Στον "αέρα" τα πνευματικά δικαιώματα των Καλλιτεχνών

ετοιμάζουν επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες

Δύσκολες ώρες για τους Έλληνες δημιουργούς που τους τελευταίους μήνες βλέπουν τα πενιχρά δικαιώματα που τους καταβάλει η ΑΕΠΙ στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notiansvoice.gr ομάδα μελλών (συνθετών - στιχουργών) ετοιμάζουν επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες,ζητώντας την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση τους σταματώντας την εκμετάλλευση και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στηθεί εις βάρος τους.

Οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών της Εταιρίας (ΑΕΠΙ) ξεχνώντας ότι σε αυτούς τους λογαριασμούς είναι τα δικαιώματα που έχει εισπράξει η Εταιρία για λογαριασμό των μελών της.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά η ΑΕΠΙ συνεχίζει να εισπράττει από επιχειρήσεις το ποσό που τους αναλογεί για την εκμετάλλευση και δημόσια εκτέλεση των έργων που τους έχουν εμπιστευτεί οι Έλληνες Δημιουργοί, αυτό που προβληματίζει τα μέλη είναι που καταλήγουν τα ποσά που καταβάλλονται σε μετρητά και πως γίνονται καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς αφού είναι δεσμευμένοι από διάφορες τράπεζες που έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ένα δεύτερο και βασικό ερώτημα είναι πως επιτρέπετε να γίνονται κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που υπάρχουν χρήματα μελών ενώ τα μέλη δεν έχουν καμία καταδικαστική απόφαση και δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης που κατηγορείτε η διοίκηση της ΑΕΠΙ.

Η επίτροπος που έχει διοριστεί από το κράτος Μαρία Βλάχου πρέπει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα θέματα άλλωστε για αυτό τον σκοπό διορίστηκε.

Επίσης να απαντήσουν που βρίσκονται τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία και αν αποδοθούν στους δικαιούχους (Δημιουργούς) αναδρομικά και αναλυτικά για κάθε έτος που η διοίκηση προχωρούσε σε υπεξαίρεση των χρημάτων τους.

Σε επικοινωνία μέλλους με την Εταιρία (ΑΕΠΙ) εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τις πληρωμές η απάντηση που πήρε είναι «ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ»
 

Διαβάστε επίσης