Γιάννης Mπαλάφας: Δεν έχουν ουσιαστικά μειωθεί μισθοί και συντάξεις

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν φέρθηκε όπως έπρεπε να φερθεί σαν ευρωπαία ηγέτης»

«Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν ουσιαστικά μειωθεί», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ενώ έκανε λόγο για «μικροπράγματα», επιχειρώντας να υποστηρίξει πως η βελτίωση των οικονομικών δεικτών στην Ελλάδα διαχέεται και στην πραγματική οικονομία.

«Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, το ξέρετε ότι είναι έτσι». «Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και για αυτό διαμορφώνουμε μαξιλάρι προστασίας που πάει καλά όλοι οι θεσμοί το λένε αυτό», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι πρέπει «να αδράξουμε την ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στη ΦΥΡΟΜ που θέλει λύση».

Όπως είπε, «την έχουν αναγνωρίσει όλοι την πΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της "Μακεδονία"». «Να μη σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο για τη ΦΥΡΟΜ, η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι στα βόρεια σύνορα, είναι στα ανατολικά, μη διευκολύνουμε την Τουρκία στη διείσδυση της στα Βαλκάνια» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν φέρθηκε όπως έπρεπε να φερθεί σαν ευρωπαία ηγέτης», σχολίασε ωστόσο για τις αναφορές της σε «Μακεδόνα» πρωθυπουργό.