Το πράσινο φόρεμα της απαστράπτουσας Κέιτ που σκόρπισε απογοήτευση - ΦΩΤΟ

ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙ BAFTA

Tις τελευταίες ημέρες, όλα τα βρετανικά ταμπλόιντ αναρωτιούνταν αν τελικά η Κέιτ Μίντλετον θα φορούσε μαύρα στην απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου γνωστών ως Bafta, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε επιλογή που θα «παραβίαζε» το πρωτόκολλο του παλατιού, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στη βασιλική οικογένεια, οι γυναίκες δεν επιλέγουν ποτέ ένα total black look, εκτός κι αν βρίσκονται σε πένθος. Παράλληλα, οι Βρετανοί μονάρχες αποφεύγουν να συμμετάσχουν σε δημόσιες διαμαρτυρίες. 

Αν και ήλπιζαν ότι η Κέιτ θα ακολουθήσει τα βήματα της Μαρκλ, η οποία σπάει το πρωτόκολλο κάθε λίγο και λιγάκι, αυτό δεν έγινε. Η Δούκισσα δεν αγνόησε το πρωτόκολλο και δεν εμφανίστηκε με ολόμαυρη τουαλέτα ως ένδειξη συμπαράστασης στο Time's Up Movement, ενάντια στην βία και την σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών της παγκόσμιας showbiz. 

Η εγκυμονούσα στο τρίτο της παιδί Κέιτ φόρεσε μια σκουρόχρωμη πράσινη τουαλέτα Jenny Packham με πολύ βαθύ ντεκολτέ, προσθέτοντας μια μαύρη ζώνη στη μέση της, αρνούμενη να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο περί κινήματος και λοιπών κοινωνικών πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα των γυναικών.  

upl5a8acb41da1fc.jpg

Από εκείνη την ώρα και στιγμή το Twitter έχει ξεσπάσει πολύ άσχημα εναντίον της και η πρώην αγαπημένη των Άγγλων βλέπει την καρέκλα της να τρίζει και την Μέγκαν να τρέχει για να πάρει την θέση της στο νούμερο ένα της λίστας με τους πιο δημοφιλείς γαλαζοαίματους στον κόσμο.

Πάρτε μια γεύση για το τι έγινε στο twitter:

«Απογοητευμένη με την Κέιτ Μίντλετον που δεν φόρεσε μαύρα στα Baftas. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, είναι γυναικείο».

«Ξέρω ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να εμπλέκονται σε διαμαρτυρίες και τέτοια αλλά ειλικρινά θα ήταν τόσο κακό η Κέιτ Μίντλετον να βάλει μαύρα; Αισθάνομαι απογοητευμένη». 

Σε μια ιστοσελίδα φαν της Μέγκαν και του Χάρι έγραψαν: «Πώς η Κέιτ δεν αισθανόταν ντροπή όταν καθόταν στην πρώτη σειρά με το πράσινο φόρεμά της ενώ όλες οι άλλες γύρω της φορούσαν μαύρα;». 

«Ειλικρινά, καλύτερα να έμενε σπίτι της, αν δεν ήθελε να δείξει την υποστήριξή της στις γυναίκες». 

«Πολύ απογοητευμένη από το γεγονός ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν φόρεσε μαύρα δείχνοντας την αλληλεγγύη της στις γυναίκες. Μάλλον θα ήθελε να δείχνει διαφορετική από τους υπολοίπους που πληρώνουν φόρους να υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο ζωής της. Ντροπή». 

«Αγαπητή Κέιτ ο χρόνος σου τελείωσε! Μαύρη ζώνη; Είσαι σοβαρή; Είμαστε έτοιμες για το νέο μας είδωλο, την Μέγκαν Μαρκλ».

Bέβαια να πούμε πως υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν την Κέιτ, τονίζοντας το πόσο δύσκολη είναι η θέση της και ότι άλλωστε την αντίθεση σου σε ένα άσχημο, κοινωνικό φαινόμενο δεν την επισημαίνεις με ρούχα αλλά με τη γενικότερη στάση σου.

Διευκρινίζοντας παράλληλα ότι προφανώς το Μπάκιγχαμ τής το απαγόρευσε. 

Πηγή: thetoc.gr

 

Διαβάστε επίσης