Δεν... κρατήθηκε ο δήμος ούτε στην τελετή λήξης- Η καθαρίστρια και το παιδί υπό τους ήχους του "άπονη ζωή"

Ούτε στην τελετή λήξης του Καρναβαλιού δεν... κρατήθηκε η δημοτική αρχή, από τον πειρασμό της προπαγάνδας και της συζήτησης περί μεροκάματου, άπονης ζωής και λαϊκής τάξης. Κάπως έτσι, με την ταχεία του ασχέτως ουρανοκατέβατου, έφτασε στη σκηνή ο τελάλης ντυμένος καθαρίστρια να σκουπίσει το... παραφινέλαιο που υποτίθεται ότι έριξαν πριν οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες με τις φωτιές στα στεφάνια.

Η καθαρίστρια, συνοδευόταν μάλιστα από ένα παιδί, το παιδί της, όπως διευκρίνισε, το οποίο έφτασε με την ιδια ταχεία και άρχισε και αυτό να σφουγγαρίζει, υπό τους ήχους του άσματος ¨"άπονη ζωή" το πρωτο κουπλέ του οποίου έπαιξε ολόκληρο προς εμπέδωση.

Στα "στρατευμένα" της λήξης και ο διάλογος βάση του οποίου η καθαρίστρια λέει στην παρουσιάστρια (όπως πάντα άψογη η Νατάσσα Tραγουστή), "πιάσε και εσύ μια σφουγγαρίστρα να βοηθήσεις", για να επανέλθει με την ...αυθόρμητη ατάκα "να σου δώσω τη σφουγγαρίστρα να χάσω εγώ το μεροκάματο; Δεν είσαι καλά".

Ακολούθως ανέβηκαν στη σκηνή Χρυσοβιτσάνος και Πελετίδης, με τον πρώτο να είναι εμφανώς εγκρατής σε ό,τι αφορά την πολιτική κατήχηση και τον δεύτερο να δίνει το τέμπο, κάνοντας λόγο για δουλειά για όλους και δουλειά με δικαιώματα, αλλά σε πολύ χαμηλότερους τόνους από την έναρξη που ..συζητήθηκε.

Το μήνυμα αυτή τη φορά ήρθε μέσω της καθαρίστριας και του ηχητικού.

Γ. Κοντ.

Διαβάστε επίσης