Το σχόλιο για χρυσή Ολυμπιονίκη που οδήγησε στην απόλυση ραδιοφωνικού παραγωγού

H Chloe Kim είναι η νέα αγαπημένη αθλήτρια της Αμερικής. Η 17χρονη από την California, η οποία μιλά αγγλικά, κορεάτικα και γαλλικά και τα δυο τελευταία χρόνια ζει με τη θεία της, στην Ελβετία είναι και η νέα χρυσή Ολυμπιονίκης στο snowboard (κατηγορία: halfpipe).

Άρχισε να πετά στο χιόνι, στα 4 και ήταν γνωστή στην Αμερική -και μεταξύ των καλύτερων του αθλήματος της- από τα 13, όταν προκρίθηκε στους Χειμερινούς Αγώνες του Sochi. Αλλά δεν έπιανε το όριο ηλικίας που ήταν τα 15. Παρεμπιπτόντως, στα 15 η Cloe έγινε η δεύτερη στην ιστορία του halfpipe που έπιασε το τέλειο σκορ (100).

Πάμε όμως, τώρα στην ημέρα που έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης, στη PyeongChang. Ο Patrick Connor, συνεργάτης της εκπομπής "Dialed-In with Dallas Braden" που έχει η Barstool Sports στο δορυφορικό ραδιοφωνικό σταθμό Sirius XM, του San Francisco, σχολίαζε με τον κόσμο του όσα γίνονται στους Αγώνες. Μεταξύ άλλων είπε πως "τα 18α γενέθλια της Chloe είναι στις 23 Απριλίου και μωρό, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Αυτό είναι που μου αρέσει στα κορίτσια του λυκείου".

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπε να το διανθίσει με το "είναι κολάσιμα καλή! Αν ήταν 18, δεν θα ντρεπόσουν να πεις πως είναι a little hot piece of ass (φράση που σημαίνει πως κάποιος είναι σέξι και "καυτός"). Και είναι! Είναι αξιαγάπητη. Είναι τεράστιος φαν της Chloe Kim".

Αυτό ειπώθηκε την Τρίτη 13/2. Δυο ημέρες μετά ενημερώθηκε πως απολύεται. Κάπου εδώ θα ήταν χρήσιμο να ξέρετε πως η Barstool Sports (αξίας 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg) ασχολείται με το τι σκέφτονται, πώς μιλούν και τι αγαπούν οι άνδρες και πέρυσι είχε συνάψει συνεργασία με το ESPN. Διεκόπη έπειτα από μόλις ένα podcast, καθώς περιείχε προσβλητικά σχόλια για γυναίκες. Αυτή ήταν η δεύτερη εκπομπή, στο Sirius XM και πάλι υπήρξε απώλεια, με το κοινό να αντιδρά αμέσως στα social media. Την επομένη ο παρουσιαστής της εκπομπής τον προειδοποίησε πως θα ήταν χρήσιμο να απολογηθεί (στην κοινή ώρα που είχαν στον "αέρα"). Για την ακρίβεια του είπε "μιλήσαμε όλοι μαζί. Και δεν στο ζητώ, μηδέ στο προτείνω. Σου λέω πως θα τελειώσεις το πρόβλημα που δημιούργησες (σικ) ή αυτή είναι η τελευταία σου μέρα εδώ. Έτσι κάνουμε τις δουλειές μας εδώ".

O Connor ομολόγησε πως "ό,τι και αν πω δεν θα ελαφρύνει την κατάσταση. Ήταν χοντρό αυτό που έκανα". Μετά ζήτησε συγγνώμη από την Kim, τον πατέρα της, τα αφεντικά, τους συνεργάτες και όλες τις γυναίκες της Bay Area, πριν καταλήξει στο "πλήρωσα για το λάθος μου. Άξιζα ό,τι έπαθα. Μη νιώθετε λυπημένοι για εμένα". Ναι, απολύθηκε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ