Υδρογονάνθρακες: Προς κύρωση στην Βουλή συμβάσεις παραχώρησης για 4 περιοχές στη Δυτική Ελλάδα

Κατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις για την παραχώρηση τεσσάρων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, για έρευνες υδρογονανθράκων που είχαν υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανία (έχει κατακυρωθεί στην Energean), Άρτα – Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ), και τη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο (κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ).

Όπως, ειδικότερα, σημειώνεται στην αιτολογική έκθεση των συμβάσεων, κάθε μία από αυτές «αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς προωθεί περαιτέρω τη διαδικασία έρευνας υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τις ήδη δημιουργηθείσες προϋποθέσεις για ουσιαστική συμμετοχή του εν λόγω κλάδου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Επιπροσθέτως, «η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ήδη υπάρχον μοντέλο στην αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον, που ήδη προσφέρει ισχυρά οικονομικά αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και σημαντικά δημόσια έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σχετικές ανακοινώσεις είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε ομιλία του στο Athens Energy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της