Πάτρα: Η καταστροφική έκρηξη στα ΕΛΤΑ και το οπτικό υλικό που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, της επίθεσης με γκαζάκια στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Έλληνος Στρατιώτου στην Πάτρα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αστυνομικοί, εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή οπτικό υλικό που κατεγράφη από κάμερας ασφαλείας. Σε αυτό διακρίνονται τρια άτομα, να πλησιάζουν στο χωρο, να πετούν τρια γκαζάκια, να απομακρύνονται και να ακολουθούν ισχυρές εκρήξεις, που προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Εκείνο που δυσκολεύει ωστόσο, τις αρχές είναι το γεγονός πως ναι μεν καταγράφονται οι κινησεις των δραστών, ωστόσο τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι ευδιάκριτα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: 

Δικογραφία σε βάρος αγνώστων σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, μετέβησαν σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην Πάτρα και τοποθέτησαν την είσοδο του υποκαταστήματος τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από ισάριθμα φιαλίδια βουτανίου οικιακής χρήσης, πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και τρεις κροτίδες, αναφλέγοντας τους και προκαλώντας φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.