Βουτιά για το Bitcoin κάτω από τα 6.000 δολάρια

Οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι

Το bitcoin έπεσε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών. Το ψηφιακό νόμισμα βρέθηκε στις 5.995 δολάρια, το πιο χαμηλό από τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το CoinDesk, που συνυπολογίζει τιμές από τέσσερα μεγάλα ανταλλακτήρια.

Λίγο αργότερα το ψηφιακό νόμισμα ανέκαμψε στις 6.129 δολάρια.

Το τελευταίο sell off, σύμφωνα με το CNBC, έρχεται ύστερα από εκθέσεις για αυξημένη ρύθμιση, επιθέσεις από χάκερς και πιθανή χειραγώγηση στις τιμές σε μεγάλο ανταλλακτήριο.

Την Παρασκευή οι JP Morgan, Bank of America, Citigroup ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν τις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω πιστωτικών καρτών πελατών τους.

Οι απώλειες του bitcoin διευρύνθηκαν μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι τα κρυπτονομίσματα είναι στοιχεία ενεργητικού με υψηλό ρίσκο. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι ρυθμισμένα και πρέπει να θεωρούνται στοιχεία ενεργητικού με πολύ υψηλό ρίσκο» τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος επισήμανε πως οι τράπεζες πρέπει να υπολογίζουν αναλόγως το ρίσκο που ενέχουν ψηφιακά νομίσματα που μπορεί να βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια τους.

Διαβάστε επίσης