Πάτρα: Ο δήμος καλεί τους πολίτες στο αυριανό συλλαλητήριο με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του δήμου Πατρέων για το αυριανό συλλαλητήριο, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, εστάλη λίγα λεπτά μετά το δελτίο τύπου με την ομιλία του δημάρχου Πατρέων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο: 

Καλούμε το λαό να διαδηλώσει μαζικά αύριο Τρίτη, 6 Φλεβάρη, με κεντρικό αίτημα, «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Με προσυγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο λιμάνι, στις 5 το απόγευμα και στην συνέχεια, στη διαδήλωση των Συνδικάτων, και των Φορέων του Λαϊκού Κινήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ως Δημοτική Αρχή, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, απαιτούμε:

Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που σήμερα δουλεύουν στον Δήμο, π.χ. μέσω ΕΣΠΑ, 8μηνα. Βοήθεια στο Σπίτι, σχολικοί τροχονόμοι κ.α.

Την ουσιαστική στήριξη των ανέργων.

Να μην βγει κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί.

Την δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου και των Οργανισμών του.

Να καταργηθεί κάθε είδους τοπικής φορολογίας και ανταπόδοσης.

Υποδομές και έργα προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.

Περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής και αν με ευθύνη της κυβέρνησης, απορριφθεί, πλήρη υπογειοποίηση.

Την αποπεράτωση του φράγματος Πείρου – Παράπειρου και την διαχείρισή του από εθνικό δημόσιο οργανισμό.

Δωρεάν δομές πολιτισμού  και άθλησης,  καθαριότητα,  πράσινο, ελεύθερους χώρους όπως ο Ριγανόκαμπος.

Γνωρίζουμε ότι αυτό το πλαίσιο των διεκδικήσεων, για να καρποφορήσει απαιτεί αγώνα  και σύγκρουση με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Αποτέλεσμα αυτής της κατεύθυνσης είναι σοβαρά έργα όπως η δημιουργία του Νότιου Πάρκου, των παιδικών κατασκηνώσεων στην Πλαζ που είναι ανάσα πράσινου και αναψυχής για τις λαϊκές οικογένειες. Δεν ήταν αποτέλεσμα μιας απλής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίχθηκε στην κινητοποίηση του λαού της Πάτρας, το γκρέμισμα των περιφραγμάτων μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα Σωματεία τους.

Ο πατραϊκός λαός να υποδεχθεί αγωνιστικά το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης