Πάτρα: Αναστάτωσε την πόλη η πρώτη Καρναβαλική νύχτα του 53ου Κρυμμένου Θησαυρού - ΦΩΤΟ

το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με το 1ο Παιχνίδι Νυχτερινής Πλοήγησης

Μύρισε για τα καλά Πατρινό Καρναβάλι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με το 1ο Παιχνίδι Νυχτερινής Πλοήγησης του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που φέτος έχει θέμα «Σε δουλειά…να βρισκόμαστε;;;», να αποτυπώνει ανεξίτηλη την καρναβαλική του πινελιά στη νύχτα της Πάτρας κάνοντας άνω κάτω όλη την πόλη. Ήταν η πρώτη δοκιμή του ιστορικού παιχνιδιού του Πατρινού Καρναβαλιού για φέτος, που πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και στους Πατρινούς. Τίτλος της 1ης Νυχτερινής Πλοήγησης ήταν «Τα ζώδια της ημέρας» και όπως αναμενόταν τα ζώδια είχαν την τιμητική τους…

Το σήμα της εκκίνησης του παιχνιδιού δόθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Πάτρας στις 16.00 του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου και οι κυνηγοί των πληρωμάτων έδωσαν ραντεβού στις 19.30 αποκρυπτογραφώντας τον γρίφο για το σημείο συνάντησης στο άγαλμα του Θερβάντες στην παραλιακή ζώνη στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Ο γρίφος είχε ως εξής:

«Ο Εύδοξος τον 4ο αιώνα π.Χ. κάνει αναφορές για ζώδια και  πλανήτες και ο Άρατος έναν αιώνα αργότερα καταγράφει περισσότερα στα «φαινόμενα» του. Από τα βάθη της ιστορίας μέχρι τις πρόσφατες ανακαλύψεις κεντρίζει το ενδιαφέρον. Διώχθηκε. Αμφισβητήθηκε, αλλά αποτελεί ακόμα μυστήριο «δεν είναι το σήμερα, ούτε το χθες που ζούμε, αλλά το πάντα». Το πάζλ συμπληρώνεται…

Για αρχή ελάτε εκεί που βρίσκεται αυτός που έφτιαξε τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Εκεί που οι ξένοι απορούν και οι Έλληνες ξεχνούν τα Ελληνικά τους.

Ώρα συνάντησης : 19:30».

Ο Θερβάντες ήταν αυτός που έφτιαξε τον «Δον Κιχώτη» (ήρωα των παιδικών μας χρόνων) και στο άγαλμα υπάρχει μια πινακίδα γραμμένη στα greeklish (ελληνικές λέξεις γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες), που βέβαια οι ξένοι απορούν και οι Έλληνες ξεχνούν τα ελληνικά τους…

Eκεί η Ομάδα του Παιχνιδιού έδινε τις οδηγίες, τους γρίφους και τα φέρτε στα πληρώματα για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Κατόπιν κλήρωσης κάθε πλήρωμα έπαιρνε 6 από τους 12 γρίφους που αντιστοιχούσαν στα 12 κοντρόλ και 6 «φέρτε» από τα 12 συνολικά που αντιστοιχούσαν στα ζώδια. Κάθε γρίφος που οδηγούσε σε επιτυχημένο πέρασμα από ένα σημείο της πόλης (κοντρόλ) έπαιρνε 20 βαθμούς και κάθε «φέρτε» 20 βαθμούς. Σύνολο μέγιστης βαθμολογίας: 6Χ (20 βαθμοί+20 βαθμοί)=240 βαθμοί. Η βαθμολογία των επιτυχημένων περασμάτων από τα διάφορα κοντρόλ ήταν ανεξάρτητη από τη βαθμολογία των φέρτε οπότε κάποιο πλήρωμα μπορεί να εντόπιζε και να έφτανε επιτυχημένα σε κάποιο κοντρόλ ή να έφερνε το «φέρτε» του και να έπαιρνε τους βαθμούς που αναλογούσε στην κατά περίπτωση προσπάθειά του. Όλα τα κοντρόλ ήταν ανοιχτά από τις 20.00 έως τις 22.00.

Μερικά από τα «φέρτε» που δόθηκαν στα πληρώματα ήταν τα ακόλουθα:

Για τον Τοξότη: «φέρτε τον Τοξότη σας που αποδεικνύεται με την αστυνομική ταυτότητα-ημερομηνία γέννησης και ένα πραγματικό-λειτουργικό τόξο»

Για τους Δίδυμους: «φέρτε ένα ζευγάρι δίδυμων αδερφών που να είναι και στο ζώδιο δίδυμοι»

Για τον Ζυγό: «φέρτε έναν ζυγό (απόδειξη με ημερομηνία γέννησης στην αστυνομική ταυτότητα) που να ζυγίζει 59 κιλά»

Για τον Αιγόκερω: «φέρτε έναν αιγόκερω γεννημένο στις 10 Ιανουαρίου»

Για τον Κριό: «φέρτε έναν Κριό με τα πραγματικά του κέρατα»

 

Παράλληλα μερικά από τα κοντρόλ που έκαναν άνω κάτω την Πάτρα από την περιπετειώδη αναζήτηση των κυνηγών είχαν ως εξής:

-«Αυτή ανακαλύφτηκε στα Υψηλά Αλώνια. Αυτή τη στιγμή κάπου φιλοξενείται. Ελάτε εκεί που φιλοξενείται και φέρτε την ντυμένη όπως πρέπει να είναι»

Η απάντηση ήταν η Παρθένος Αθηνά που άγαλμά της βρέθηκε στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων και σήμερα υπάρχει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Έπρεπε μέλος του πληρώματος να ντυθεί Παρθένος Αθηνά και να παρουσιαστεί για το απαραίτητο τσεκάρισμα.

-«Χάσαμε το κριάρι μας. Ελάτε να το βρούμε λίγο πριν του πάρουν το δέρμα του»

Ο προορισμός-κοντρόλ ήταν η πλατεία Ταμπαχάνων όπου είχαν ντύσει κριάρι έναν εθελοντή. Τα Ταμπάχανα (Ταμπα-Χανέ) ήταν το παλαιό Βυρσοδεψείο.

Οι κυνηγοί στην περιπετειώδη και γεμάτη κέφι περιπλάνησή τους πέρασαν από όλη την πόλη που ήταν διάσπαρτα σκορπισμένα τα κοντρόλ: Παλαιά Σφαγεία (για τον Ταύρο), Δικαστήρια (για τον Ζυγό-πλάστιγγα της Δικαιοσύνης), Μώλος Αγίου Νικολάου (για τον Σκορπιό. Σκορπιός είναι ο καταπέλτης-πόρτα των πλοίων), Ιχθυόσκαλα (για τους Ιχθείς), Αρσάκειο (για τους Δίδυμους. Στην είσοδο του Αρσακείου υπάρχουν δυο δίδυμοι φοίνικες), Οδός Αράξου (για τον Αιγόκερω. Ο σχετικός γρίφος: Εγώ και τα σημεία των καιρών. Η πρόβλεψη του καιρού γίνεται στο αεροδρόμιο του Αράξου), Καβούρι στην Αγυιά απέναντι από το παλαιό Κολυμβητήριο (για τον Καρκίνο=Καβούρι), Παμπελοποννησιακό Στάδιο (για τον Τοξότη. Στο Παμπελοποννησιακό στεγάζεται ο Σύλλογος των Τοξοβόλων).

Τα κοντρόλ έκλεισαν στις 22.00 και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε γύρω στις 23.00 με την προσκόμιση των «φέρτε» από τα πληρώματα.

Οι κυνηγοί-στην πλειοψηφία τους μεταμφιεσμένοι μετέφεραν παντού το καρναβαλικό πνεύμα καταλήγοντας από τις 22.00 έως τις 23.00 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου κατέθεταν τον καρπό της αναζήτησής τους και τα εύρετρα της καρναβαλικής περιπέτειάς τους. Κέφι, αναζήτηση, περιπέτεια, διασκέδαση σε ένα κυνήγι που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες αλλά και προκάλεσε την προσοχή των περαστικών Πατρινών από τα σημεία που ξετυλίχτηκε η δράση και εκδηλώθηκε η καρναβαλική έξαψη και ευθυμία των κυνηγών.

Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ανέδειξε όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά του Κρυμμένου Θησαυρού και κινητοποίησε ευχάριστα όσους συμμετείχαν αλλά και όσους το ένιωσαν για τα καλά μπροστά τους…

Συμμετείχαν 32 πληρώματα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με έντονη και ενεργή την παρουσία και συμμετοχή νέων και μικρών πληρωμάτων.

Το ραντεβού του 53ου Κρυμμένου Θησαυρού ανανεώνεται για την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με τη 2η Νυχτερινή Πλοήγηση με τίτλο «Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος» (σύνολο: 200 βαθμοί) και για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με την 3η Νυχτερινή Πλοήγηση με τίτλο «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα» (σύνολο: 200 βαθμοί). Οι οδηγίες για τις πλοηγήσεις θα δοθούν από την ΕΡΤ Πάτρας 92.5 ή 89.9 ή 93.9 FM τις ημέρες διεξαγωγής τους και ώρα 16.00.

geo_9644.jpg

geo_9673.jpg

geo_9676.jpg

geo_9686.jpg

 

Διαβάστε επίσης