Αν η γυναίκα έχει αυτά τα 11 χαρακτηριστικά... μην την αφήσετε ποτέ να φύγει

Οι ειδικοί συμβουλεύουν

Οι περισσότεροι άντρες που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, συχνά, βασανίζονται με ερωτήσεις του τύπου: είναι αυτή που πραγματικά θέλω; ή είναι αυτή η γυναίκα η μία και μοναδική που θα με κάνει να μην κοιτάξω ποτέ καμία άλλη;

Αν και εσείς βρίσκεστε σε μία σχέση πολλά χρόνια και οι ερωτήσεις αυτές σας θυμίζουν κάτι, ενώ δεν είστε σίγουροι για τις απαντήσεις, τότε μη σκάτε.

Οι ειδικοί κατέληξαν πριν από εσάς για εσάς, έπειτα από μακροχρόνιες και ποικίλες έρευνες, στα χαρακτηριστικά αυτά που κάνουν μία γυναίκα «ιδανική» και μία σχέση ευτυχισμένη. 
Έτσι, λοιπόν, αν κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά υπάρχει στο έτερον ήμισυ σας, τότε, καλύτερα, κάντε το σταυρό σας γιατί απ' ο,τι φαίνεται έχετε πιάσει το δέκα το καλό.

1. Είναι εξυπνότερη από εσάς

Όταν ψάχνετε για μία σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι είναι έξυπνη. Ιδανικά, μάλιστα, θα πρέπει να είναι πιο έξυπνη από εσάς. Και η επιστήμη συμφωνεί. Ο Lawrence Whalley, καθηγητής του Πανεπιστημίου Aberdeen, που ερευνά εδώ και πολύ καιρό το θέμα της άνοιας διαπίστωσε ότι μια έξυπνη γυναίκα μπορεί να σας προστατεύσει από την άνοια αργότερα στη ζωή. 

Στην πραγματικότητα, μία έξυπνη σύντροφος δε σταματά ποτέ να σας προκαλεί πνευματικά, γεγονός που σας βοηθά να διατηρήσετε τις νοητικές ικανότητές σας, έντονες, για πάντα.  

2. Είναι ειλικρινής

Ποιος άνθρωπος στη ζωή του δεν έχει κάνει λάθη ή δεν έχει πάρει λάθος αποφάσεις; Η απάντηση; Μα φυσικά κανείς. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία ειλικρινής σύντροφος που θα σας επισημαίνει τα λάθη σας και θα σας φέρνει πίσω στο «σωστό δρόμο». Μελέτες δείχνουν ότι οι άντρες που έχουν μία ειλικρινή γυναίκα στο πλάι τους, επιθυμούν και μία μακροχρόνια δέσμευση μαζί του.

3. Έχει θετική ενέργεια

Οι έρευνες είναι ξεκάθαρες:  Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι τοξικοί και κακοί για την υγεία μας μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Elaine Hatfield,  η εσωτερίκευση της αρνητικότητας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο καρδιακό ρυθμό, εμποδίζει την πέψη μας και μειώνει τη συγκέντρωσή μας.

4. Κάνει συμβιβασμούς

Η ζωή δεν είναι στρωμένη από ροδοπέταλα, γι' αυτό είναι σημαντικό ο άνθρωπος σας να είναι σε θέση να ρίξει νερό στο κρασί του, όταν υπάρξει κάποιος τσακωμός. Βέβαια, η σχέση για να λέγεται υγιής και να μπορεί να λειτουργήσει, πρέπει να υπάρχει αμοιβαία υποχώρηση.

Οι ψυχολόγοι του UCLA, έπειτα από έρευνα κατέληξαν: «Είναι πιο εύκολο να δεσμευθείς με κάποια όταν υπάρχει συνεννόηση».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όσοι συνηθίζουν να υποχωρούν και να συμβιβάζονται, έχουν ένα μεγάλο και ευτυχισμένο γάμο.

5. Γελάει με τα αστεία σας

Όλοι θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας που χαμογελούν με τα αστεία μας. Το 2006 μια μελέτη από ψυχολόγους του κρατικού πανεπιστημίου Westfield αποκάλυψε ότι η ύπαρξη ενός συντρόφου που πιστεύει ότι ο αγαπημένος του είναι αστείος, είναι πιο σημαντική για τους άντρες παρά για τις γυναίκες. Εάν έχετε, ήδη, βρει μια γυναίκα με την οποία μπορείτε να γελάσετε, φροντίστε να την προσέχετε.

6. Έχει «ανοιχτή» καρδιά

Μία σύντροφος που λάμπει και είναι «ανοιχτή» σε διάφορες κοινωνικές συναναστροφές, μπορεί να κάνει τη ζωή ενός ζευγαριού, πιο εύκολη.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Westminster υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που είναι ανοιχτοί και μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί.

7. Υποστηρίζει τα όνειρά σας και κυνηγάει τα δικά της

Ένα είναι το σίγουρο: Μια δυναμική γυναίκα θα σας παρακινήσει και δε θα εξαρτηθεί από εσάς. Η γυναίκα αυτή δεν επιδιώκει, μόνιμα, την επιβεβαίωση και γι' αυτό δε χρειάζεται να ανησυχείτε γι' αυτήν.

Από την άλλη μία πιο «αδύναμη» γυναίκα τείνει συχνά να ξεχνά τους δικούς της στόχους και τα δικά της όνειρα. Έτσι από τη στιγμή που δε δίνει σημασία και δεν ακολουθεί τα όνειρα της, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα υποστηρίξει και του συντρόφου της. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας υγιής συνδυασμός προσωπικών στόχων και στόχων που επιδιώκετε μαζί.

8. Έχει καλή σχέση με τους γονείς της

Αν θέλετε να δείτε πώς θα είναι ο/η σύντροφός σας τα επόμενα 30 χρόνια, δείτε τους γονείς της. Αν επιθυμείτε να δείτε πώς θα σας συμπεριφέρεται μετά από 30 χρόνια, τότε δείτε πώς συμπεριφέρεται, τώρα, στους γονείς της.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα ρώτησαν 2970 ανθρώπους όλων των ηλικιών και είδαν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της σχέσης με τους γονείς στα εφηβικά τους χρόνια και την αγάπη τους αργότερα. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τους γονείς της, προσπαθήστε να γίνετε λίγο πιο παρατηρητικοί.

9. Είναι ευγενική

Η επιστήμη λέει ότι τα κλειδιά για μια μεγάλη και ευτυχισμένη σχέση είναι η ευγένεια και η γενναιοδωρία. 

Ο ψυχολόγος John Gottmann του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, έπειτα από πολύχρονη έρευνα, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

«Βρίσκουν πράγματα από το κοινωνικό τους περιβάλλον που μπορούν να εκτιμήσουν και να πουν «ευχαριστώ». Αυτό καλλιεργεί μία κουλτούρα σεβασμού και εκτίμησης».

10. Παραμένει χαλαρή σε τσακωμούς

Οι καυγάδες είναι αναπόφευκτοι σε μία σχέση. Το σημαντικό, όμως, είναι πώς αντιμετωπίζει κάποιος έναν καυγά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Berkeley και στο Πανεπιστήμιο Northwest παρακολούθησαν 80 ζευγάρια για 13 χρόνια και ανακάλυψαν ότι μια σχέση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο αν η γυναίκα μπορεί να παραμείνει ήρεμη κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

11. Σας ακολουθεί στις «κρεπάλες» 

Μία μακροχρόνια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με 4864 παντρεμένα άτομα έδειξε ότι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα που έπιναν αλκοόλ μαζί. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αλκοολικοί είναι πιο ευτυχισμένοι σύντροφοι. Επικεφαλής της μελέτης επισημαίνει: «Θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα ζευγάρια που κάνουν περισσότερες δραστηριότητες αναψυχής μαζί έχουν μία πιο ποιοτική σχέση».

Διαβάστε επίσης