Πάτρα: Κοινό μέτωπο κατά του δήμου, από πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το θαλάσσιο μέτωπο: "Παίζει κομματικά παιχνίδια με υποθέσεις που θα κρίνουν το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κοινό μέτωπο κατά του δήμου, συστήνουν οι πέντε δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το θαλάσσιο μέτωπο.

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν: 

Συμμετείχαμε στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, ελπίζοντας ότι θα συνεισφέρουμε σε ιδέες και προτάσεις που θα είναι κοινά αποδεκτές και θα βάζουν ξανά σε τροχιά σωστής διεκδίκησης την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη μας.

Αντ’ αυτού ήλθαμε αντιμέτωποι, για άλλη μια φορά, με την συνηθισμένη τακτική του. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε την κοινή λογική. Στην πρότασή μας να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή των Βουλευτών και των τοπικών φορέων, πριν από την μετάβασή του στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να στηρίξουμε ομόθυμα την διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης, απάντησε αρνητικά.

Μας είπε ο κ. Πελετίδης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μόνο για να αποφασίσει τις μορφές της επαναστατικής γυμναστικής που θα ακολουθήσει και αφού αυτός θα έχει αποφασίσει ότι οδήγησε το θέμα σε αδιέξοδο. Μας δήλωσε ότι αυτός είναι ο Δήμαρχος και έχει την αποκλειστικότητα στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Πελετίδης δεν αναγνωρίζει το θετικό αποτέλεσμα της συνεργασίας των προκατόχων του στην διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου, που έφερε την υπογραφή του συμφώνου της προσωρινής παραχώρησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται την συνεργασία ο Δήμαρχος Πατρέων. Τώρα, όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορεί να παίζει κομματικά παιχνίδια με υποθέσεις που θα κρίνουν το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας για τις επόμενες δεκαετίες, διακινδυνεύοντας την διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου. Τον καλούμε να φανεί αντάξιος της ιστορικής στιγμής και να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες του.

 

Νέα Πόλη – Κώστας Χριστόπουλος

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη – Ουρανία Μπίρμπα

Τώρα για την Πάτρα – Ανδρέας Φίλιας

Πάτρα η δική μας πόλη – Νίκος Τζανάκος

Αγωνιζόμενοι Πολίτες – Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

 

Διαβάστε επίσης