Στη λευκή ισοπαλία (0-0) έμειναν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ

Στη λευκή ισοπαλία (0-0) έμειναν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο «Καραϊσκάκη».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η... πλάστιγγα της πρόκρισης γέρνει ελαφρώς προς το μέρος της ΑΕΚ, καθως ως γνωστόν ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι από την Ένωση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις 2-3 κλασικές ευκαιρίες που είχαν και τις οποίες εξουδετέρωσε ο Μπάρκας.

Ιδιαίτερα φτωχο ήταν το θέαμα στο φαληρικό γήπεδο, με τις αξιόλογες φάσεις να μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφονται στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, για το οποίο θα αναμετρηθούν την άλλη Κυριακή (04/02).

Νικητής στη σκακιέρα των δύο Ισπανών προπονητών αναδείχτηκε ο Οσκαρ Γκα ρθία, αιφνιδιάζοντας με τις επιλογές του τον Χιμένεθ. 

Οι Ρομαό, Ζιλέ κέρδισαν κατά κράτος τους Γαλανόπουλο, Κονέ στο κέντρο και ο Μάρκο Μάριν με ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο έκανε... πάρτι στο πρώτο δεκάλεπτο. 

Εκεί δημιουργήθηκαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, με τρόπο πανομοιότυπο: μπαλιές στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, που παρουσίαζε εμφανές πρόβλημα στα ατομικά μαρκαρίσματα. 

Eντούτοις, στις προβολές των Τζούρτζεβιτς (6΄), Ζιλέ (7΄) ο Βασίλης Μπάρκας δήλωσε «παρών» με δύσκολες αποκρούσεις. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς μετά το πρώτο ημίωρο. Δεν δημιούργησαν ευκαιρία, αλλά σίγουρα ένιωσαν ανακούφιση που πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο ματς...

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μπήκε στο ματς ο Κέβιν Μιραλάς και στην πρώτη του προσπάθεια (57΄) πέρασε «μαγική» πάσα στον Φορτούνη, ο οποίος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας άουτ.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν μετουσιώθηκε σε γκολ κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να καλύψει τους χώρους, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να διαφυλάξει πρωτίστως το «μηδέν». 

Αν ήταν σε στοιχειωδώς καλή μέρα ο Γκάλο, ίσως να διεκδικούσε και κάτι περισσότερο, αφού όλα τα «ρήγματα» που δημιούργησε από τη δεξιά πτέρυγα έμειναν ανεκμετάλλευτα λόγω λάθος επιλογών του Βραζιλιάνου.

Κίτρινες: Σισέ, Ρομαό, Σεμπά, Μιραλάς - Κονέ, Σιμόες, Αραούχο, Λιβάγια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85΄ λ.τρ. Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά (56΄ Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (90΄ λ.τρ. Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Λιβάγια (76΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Μασούντ), Αραούχο

zougla.gr

Διαβάστε επίσης