Η δικαστική περιπέτεια του Τζίμη Πανούση στην Πάτρα!

για φαρσα που ειχε κανει

Η ιδεολογική στάση του Πανούση και η καυστική του σάτιρα τον είχε φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με το δικαστήριο. Οι περιπέτειές του με τη δικαιοσύνη ξεκινά από πολύ παλιά. Παρά τις πολλαπλές δίκες και την απίστευτη ταλαιπωρία ο Τζίμης Πανούσης έχει καταδικαστεί τελεσίδικα μόνο μια φορά για την υπόθεση Νταλάρα! Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως μεταξύ των πολλών δικαστικών του περιπετειών, υπήρξε και μία στην Πάτρα, εν έτει 2008 που είχε δημοσιεύσει ο «Κόσμος»!

Τις αρχές του 2005 ο Πανούσης καταδικάστηκε, ερήμην, από το πρωτοδικείο Πάτρας με 5 μήνες φυλάκιση και διετή αναστολή για εξύβριση αστυνομικού επειδή κατά τη διάρκεια παράστασής του στην πόλη έκανε τηλεφωνική φάρσα σε συνταξιούχο αστυνομικό. Στη συνέχεια ο συνταξιούχος έκανε και αγωγή ζητώντας 50.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη και άλλα 25.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του κέντρου όπου εμφανιζόταν τότε ο γνωστός καλλιτέχνης, για τον ίδιο λόγο. Η υπόθεση αρχικά ήταν να εκδικαστεί στις 6 Δεκέμβρη 2006 αλλά τελικά εκδικάστηκε στις 8 Γενάρη 2008. Το ύψος της αποζημίωσης ορίστηκε στα 6.000 ευρώ μαζί με τους τόκους και ο συνταξιούχος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαζόταν στο μέλλον!

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Πενήντα χιλιάδες ευρώ από τον γνωστό καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση και 25.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Χάραμα» Στέφανο Οικονόμου και τη σύζυγό του Ιωάννα, ζητούσε  ένας άνδρας – κάτοικος Βραχνεϊκων! Ο ηλικιωμένος Πατρινός (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεση του «Κόσμου) κατηγορούσε  τον Τζίμη Πανούση, ότι τον «απείλησε» και ότι του προκάλεσε «ηθική βλάβη» πριν από επτά χρόνια, όταν του τηλεφώνησε στο σπίτι του, στο πλαίσιο μίας παράστασης που έδινε στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα».

Όλα συνέβησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2001 στο «Χάραμα». Γύρω στη 1.30 μετά τα ξημερώματα, ο Τζίμης Πανούσης, στο πλαίσιο του σόου του και ενώ βρισκόταν στην πίστα, πήρε μία συσκευή σταθερού τηλεφώνου και ένα χαρτάκι με έναν αριθμό που κάποιος από τους θαμώνες του έδωσε, για να μιλήσει, όπως του είπε, με τα «παιδιά» που έμεναν στο τηλέφωνο που αντιστοιχούσε ο αριθμός. Προφανώς τα παιδιά του ανθρώπου, που στη συνέχεια μήνυσε τον καλλιτέχνη αλλά και τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου, ήσαν φίλοι με τα άτομα που αποτελούσαν την παρέα που διασκέδαζε στο «Χάραμα». Για κακή τύχη του καλλιτέχνη, το τηλέφωνο το σήκωσε ο ηλικιωμένος άνδρας. Ο Πανούσης άρχισε να του λέει «διάφορα», θέλοντας να τον κάνει συμπρωταγωνιστή στο σόου, και σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι μάρτυρες υπεράσπισής του ο μηνυτής δεν έκλεισε το τηλέφωνο αλλά συνέχισε να ακούει …το σόου!

Την επόμενη μέρα ο κύριος που δέχθηκε το τηλεφώνημα έψαξε και βρήκε ότι το όλο σκηνικό έγινε στο «Χάραμα» και ότι μιλούσε «ανοικτά» με τον Τζίμη Πανούση που βρισκόταν στην πίστα. Απευθύνθηκε σε δικηγόρο, και σχεδόν τρεις μήνες αργότερα υπέβαλε μήνυση για απειλή και διατάραξη της οικογενειακής ειρήνης. Κάποια χρόνια αργότερα, το Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε τον ηλικιωμένο και καταδίκασε τόσο τον καλλιτέχνη όσο και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη Ιωάννα Οικονόμου (τότε το κατάστημα ήταν στο όνομά της) σε φυλάκιση πέντε μηνών. Το 2006, ο μηνυτής υπέβαλε και αγωγή ζητώντας συνολικά 75.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από το τηλεφώνημα. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε λίγους μήνες. Όσον αφορά στο ποινικό μέρος, οι μηνυόμενοι είχαν ασκήσει έφεση, η οποία όμως ουδέποτε συζητήθηκε καθώς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (λόγω παρέλευσης της προθεσμίας).

Σύμφωνα με όσα περιγράφονταν στην δικογραφία ο Τζίμης Πανούσης παρουσιάστηκε ως «Κούρδος», έλεγε στον ηλικιωμένο να του δώσει τη γυναίκα του να μιλήσουν ενώ του ανέφερε και κάποια πράγματα γύρω από την πολιτική (τον ρωτούσε για το ΠΑΣΟΚ κ.α.). Μάλιστα επέμενε να τον ρωτά αν ανήκει στον ΠΑΣΟΚ ενώ στη συνέχεια τον ρωτούσε για τα παιδιά του (με βάση τα ονόματα που του έλεγαν οι φίλοι των παιδιών). Ο μηνυτής υποστήριξε ότι από όλα αυτά ταράχθηκε και ότι εκείνη την ημέρα ήσαν ήδη αναστατωμένοι από το γεγονός ότι περίμεναν συγγενικό τους πρόσωπο να πεθάνει.

Διαβάστε επίσης