Το 1ο Φεστιβάλ Πιάνου στην Πάτρα

διοργανώνει Η Φιλαρμονική Εταιρία - Ωδείο Πατρών

Στo πλαίσιo του 1ου Φεστιβάλ Πιάνου διοργανώνονται μαθήματα, ομιλίες, προβολές, συναυλίες και Διαγωνισμός Πιάνου για τους σπουδαστές του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Θα διδάξουν, από τους καθηγητές του Ωδείου η Μαρίνα Μαυρόγιαννη και ο Τίμος Γεννάτος και ο προσκεκλημένος σολίστ Τίτος Γουβέλης. Ο Διαγωνισμός Πιάνου θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Το Φεστιβάλ Πιάνου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται δεκτοί μαθητές από το επίπεδο της Προκαταρκτικής. Δεν έχει να κάνει με το παραδοσιακό σεμινάριο πιάνου, παρωχημένο ως προς την παιδαγωγική και εκπαιδευτική προσφορά. Τα μαθήματα θα είναι «ανοικτά», ώστε να παρακολουθούνται από γονείς και από τους ακροατές του Φεστιβάλ. Τρείς ημέρες όπου το Πιάνο θα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις μικρών και μεγάλων.

Άλλωστε, «η μουσική είναι μια διαδραστική και βιωματική τέχνη και επιστήμη που πραγματώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται μια ατμόσφαιρα από την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, πληροφοριών, τεχνικής κατάρτισης, συναισθημάτων και εμπειριών. Η μουσική διδασκαλία σε επίπεδο παιδαγωγικής, τεχνικής δεξιοτεχνίας και ερμηνείας, που πραγματοποιείται σε σεμινάρια, φεστιβάλ, εργαστήρια ή master class, είναι πάντα ομαδική. Έτσι, μαθητές, δάσκαλοι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, γονείς, σολίστ, φιλόμουσοι, έχουν την ευκαιρία να ακούν τους άλλους, να συζητούν το παίξιμο τους, να μαθαίνουν από τα λάθη και τις εμπειρίες τους».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 7μ.μ. η Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη θα μιλήσει με θέμα: «Η εκπαιδευτική αξία της μουσικής» και στις 7.30μ.μ. θα υπάρξει προβολή που θα αφορά την Μουσική.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 8μ.μ. η Μαρία Τρακαδά θα δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα W.A. Mozart, F. Chopin, M. Ravel και E. Morricone.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συναυλιών “Κ. Κυδωνιάτης” (Ρήγα Φεραίου 7).

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου της Φιλαρμονικής, στη Ρ. Φεραίου 7, στο τηλ. 2610 277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron,gr".