"Η τσάντα στο σχολείο" και στην Πάτρα! Δημοτικά σχολεία της πόλης εφαρμόζουν τη νέα οδηγία του Υπουργείου Παιδείας - Τί λένε οι γονείς

"για να δούμε..."

Οι πρώτες ανακοινώσεις από δημοτικά σχολεία της Πάτρας για τη δράση του υπουργείου "Η τσάντα στο σχολείο" έφτασαν στους γονείς των παιδιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διευθυντές καλούν τους μαθητές να αφήνουν τη σχολική τους τσάντα στο σχολείο την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. Οι γονείς αναμένουν την εφαρμογή της δράσης με ενδιαφέρον αν και εκτιμούν οτι δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί έτσι κι αλλιώς το Σαββατοκύριακο κυρίως για τους μαθητές του δημοτικού, είναι χαλαρό, περιλαμβάνοντας κυρίως αθλητικές δράσεις, παιχνίδια και βόλτες με τους γονείς. Στην περίπτωσ φυσικά που οι γονείς είναι διαθέσιμοι και δεν εργάζονται. 

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια δημοτικά σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού και θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 δημοτικά της χώρας.

Τι έδειξε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος

Κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν θέλησαν να... αφήσουν τη σχολική τσάντα στο σχολείο. 
Αρχικά ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά και με απόφαση του συλλόγου σε δύο τον μήνα τις «Happy Fridays» των μαθητών.

"Εκτιμώ ότι θα έρθουν πιο κοντά τα παιδιά στους γονείς τους", μας μεταφέρει μαθήτρια Α δημοτικού, σε σχολείο της Πάτρας, στο οποίο ξεκινά η δράση. "Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την προσοχή των παιδιών και την "προσγείωσή" της τη Δευτέρα, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη μέρα λόγω του χαλαρού διημέρου", ακούσαμε μια διαφορετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς δεν είναι τόσο αρνητικοί ως προς τη νέα δράση, μένει τώρα η εφαρμογή της στην πράξη.