Χρ. Πατούχας: "Εφυγε" ο επιστήμονας πρότυπο

αποχαιρετισμός στον γιατρο δημητρη κωνσταντινου

Με ένα μήνυμα στην σελίδα του στο facebook αποχαιρέτησε τον γνωστό γιατρό Δημήτρη Κωνσταντίνου ο επικεφαλής τηςδημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία" , δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας.

Συγκεκριμένα έγραψε: Θλιβερό όσο και σοκαριστικό γεγονός, η είδηση του θανάτου του φίλου γιατρού καθηγητή Δημήτρη Κωνσταντίνου. Ο Δημήτρης, πρότυπο επιστήμονα και ανθρώπου, έταξε την ζωή του με την απόλυτη ανιδιοτέλεια στην υπηρεσία των ασθενών και των φοιτητών του, στην υπηρεσία της επιστημονικής έρευνας και της εφαρμογής της. Λάτρης των δύσκολων επιλογών στην προσωπική του ζωή, ακούραστος περιηγητής και ποδηλάτης των ορεινών διαδρομών, εξαίρετος συζητητής και ανήσυχος άνθρωπος, πολύ σοβαρός και έντιμος, αυστηρός με όλους μα κυρίως με τον εαυτό του.
Θυμάμαι την διασταύρωση μας πριν λίγους μήνες σε δρόμο της πόλης μας, αυτός με το ποδήλατο, εγώ με το μηχανάκι μου. Μου φώναξε από μακριά, Χρήστο με λυμένο το κράνος στο λαιμό, είναι σαν να μη το φοράς! Ναι, από τότε δεν το έχω αφήσει ποτέ λυτό.
Μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της πόλης μας, για την επιστημονική και ιατρική κοινότητα, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μα πιο μεγάλη για την Ασπασία και τα παιδιά τους.
Είμαι βέβαιος ότι στην διαδρομή της εξαίρετης ζωής τους, θα βρουν την παρηγοριά και την διαρκή θύμηση. Καλό του ταξίδι.

Διαβάστε επίσης