ΟΑΕΔ: Πώς θα μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής σε πλήρη απασχόληση

16/01/2018 | 11:27

Σήμερα εισάγεται στο ΔΣ του ΟΑΕΔ για έγκριση το πρόγραμμα μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη. Θα προβλέπει:

3.000 θέσεις ωφελούμενων στην αρχική πιλοτική εφαρμογή του, η οποία θα ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα.

επιχορήγηση των εργοδοτικών εισφορών, έως του ποσού των 350€ το μήνα, ώστε εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης να προσληφθούν με πλήρες ωράριο εργασίας. Στην πράξη οι εργοδότες θα πρέπει να μετατρέπουν τις συμβάσεις από μερική απασχόληση σε πλήρη. Θα επιδοτούνται και οι εισφορές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς για 12 μήνες και δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση των θέσεων εργασίας με το ίδιο καθεστώς για άλλο ένα 3μηνο.

ως απαραίτητη προϋπόθεση ο εργοδότης δεν πρέπει να έχει προβεί σε μείωση προσωπικού το προηγούμενο 3μηνο – ως μείωση λογίζεται και η μετατροπή της σύμβασης από πλήρη σε μερική.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση και να αντιστραφεί το ισοζύγιο ανάμεσα στην πλήρη εργασία και τις ευέλικτες μορφές, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Πηγή: enikonomia.gr

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής