Πάτρα: Υπό συνεχή "πολιορκία" μεταναστών το λιμάνι - ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ

Εκτός ορίων έχει βγει η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας με τις μαζικές εισβολές αλλοδαπών να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, και όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το tempo24.gr, καταγράφονται το βράδυ της Κυριακής. πολυπληθείς ομάδες αλλοδαπών να βρίσκονται εντός λιμενικής ζώνης, να κινούνται με ιδιαίτερη άνεση και να επιχειρούν να επιβιβαστούν παράνομα σε πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία που πρόκειται να αποπλεύσουν. Η εμφάνιση οχήματος του λιμενικού με φάρους και σειρήνες, "αναχαιτίζει" προς στιγμή τους μετανάστες.

(Πηγή βίντεο ΦΒ Γ. Παπαδόπουλος)

Τζανέτος Φιλιππάκος: Διαχειρίσιμο το μεταναστευτικό στο λιμάνι - Συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη στον ΟΛΠΑ

26793370_10215138198719013_1228917602_n_0.jpg

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη του Σαββάτου, ο κ. Φιλιππάκος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε "διαχειρίσιμο", επισημαίνοντας ωστόσο πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σημερινό. Ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσ ω των λιμανιών της Ιταλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις "σοβαρές ενέργεις και προσπάθειες" που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και τον ΟΛΠΑ.

Σε ερώτηση του tempo24.gr, εάν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου προβλέπεται ενίσχυση των εμπλεκόμενων αρχών, ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε, πως θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικά μέσα.

Η έκτακτη επίσκεψη Φιλιππάκου, έγινε με αφορμή την έξαρση του φαινομένων των εισβολών αλλοδαπών που καταγράφεται εντός της λιμενικής ζώνης, με τελευταίο περιστατικό το βράδυ της Παρασκευής, που όπως αποκάλυψε το tempo24.gr, μετανάστες μπαίνουν σε νταλίκες, με τους οδηγούς να τους απομακρύνουν (ρεπορταζ ΕΔΩ)

Στη σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια και τη λήψη μέτρων του λιμανιού, συμμετέχουν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Νίκος Κοτρωνιάς, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Απόστολος Μαρτζάκλης, ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Τελώνης, μέλη του συλλόγου Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών και συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης