Στην Πάτρα σήμερα Κυριακή ο Λεωνίδας Καβάκος

στο συνεδριακο του πανεπιστημιου

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο σολιστ και Μουσική Διεύθυνση θα εμφανιστεί σήμερα Κυριακή, 14 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη συναυλία διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ο Λεωνίδας Καβάκος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με άρρηκτους δεσμούς με την Πάτρα μέσω της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μουσικής, αφού τρία ρεσιτάλ του στην πόλη μας (1987, 1988 και 1994) τα είχε διοργανώσει η Λέσχη. Το 1987 στο πιάνο τον συνόδευε ο διεθνούς φήμης Γιάννης Βακαρέλης και το 1988 και 1994 ο Ούγγρος πιανίστας Peter Nagy.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην Πάτρα και έτσι η η συναυλία αυτή αποτελεί μεγάλο γεγονός για την πόλη μας
Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει σήμερα από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» (Φιλοποίμενος 36-42) και από το κατάστημα Οπτικών Καραμούζης (Μαιζώνος 92) και η τιμή της γενικής εισόδου είναι 30 ευρώ και για τα μέλη της Λέσχης και τους φοιτητές 25 ευρώ.
Η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1981, από μια ομάδα μουσικόφιλων Πατρινών, με σκοπό την οργάνωση συναυλιών και άλλων μουσικών εκδηλώσεων κλασικής μουσικής. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 1981 με μουσικούς προσκεκλημένους για να αναλάβουν το βάρος του καλλιτεχνικού προγράμματος ήταν τρεις διαπρεπείς εκτελεστές υψηλού μουσικού αναστήματος: Ο βιολονίστας Τάτσης Αποστολίδης, ο τσελίστας Σωτήρης Ταχιάτης και ο πιανίστας Αρης Γαρουφαλής.
Παρά τις αντίξοες συχνά περιστάσεις και την οικονομική στενότητα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει κατά καιρούς, η Λέσχη, έχει να παρουσιάσει έως σήμερα μια ζηλευτή προσφορά που σηματοδοτείται από πάνω από 400 συναυλίες, παρακολούθηση συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια είναι σπουδαία η συμπαράσταση των μελών της Λέσχης που τη στηρίζουν οικονομικά με την ετήσια συνδρομή τους. Στην ουσία πρόκειται για το μοναδικά σίγουρο πόρο της.
Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με σολιστ τον Λεωνίδα Καβάκο, αποτελεί την πρώτη από μία σειρά προγραμματισμένων δράσεων της Λέσχης για το 2018.