Πάτρα - Τζανέτος Φιλιππάκος: Μέτρα στο λιμάνι για το μεταναστευτικό - Η συνέντευξη στο tempo24.news του γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά την έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΟΛΠΑ- ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

ΤΊ ΣΥΝΈΒΗ ΤΗΝ ΏΡΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ...

Τί δήλωσε στο tempo24.news ο γγ Μεταναστευτικής πολιτικής μετά τη σύσκεψη στο κτίριο του Οργανισμού Λιμενος Πατρών.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

 

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου η έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου, που έγινε στο κτίριο του Οργανισμού Λιμενος Πατρών.

Εξερχόμενος ο κ. Φιλιππάκος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε "διαχειρίσιμο", επισημαίνοντας ωστόσο πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σημερινό. Ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσ ω των λιμανιών της Ιταλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις "σοβαρές ενέργεις και προσπάθειες" που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και τον ΟΛΠΑ.

Σε ερώτηση του tempo24.gr, εάν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου προβλέπεται ενίσχυση των εμπλεκόμενων αρχών, ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε, πως θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικά μέσα.

Η έκτακτη επίσκεψη Φιλιππάκου, έγινε με αφορμή την έξαρση του φαινομένων των εισβολών αλλοδαπών που καταγράφεται εντός της λιμενικής ζώνης, με τελευταίο περιστατικό το χθεσινοβραδινό που όπως αποκάλυψε το tempo24.gr, μετανάστες μπαίνουν σε νταλίκες, με τους οδηγούς να τους απομακρύνουν (ρεπορταζ ΕΔΩ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα - Τζανέτος Φιλιππάκος: Διαχειρίσιμο το μεταναστευτικό στο λιμάνι - Συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη στον ΟΛΠΑ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Διαβάστε επίσης