Kαλλιάνος: Ερχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

απο τη νυχτα

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές, ενώ τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα ηπειρωτικά η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 και τοπικά 15 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 1 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 15 στη δυτική Ελλάδα, από 5 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 16 και τοπικά 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από τα δυτικά – νοτιοδυτικά έως και 6 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα είναι κυρίως βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ.

Τέλος, σύμφωνα με ανάρτηση-ενημέρωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου «στις περισσότερες περιοχές της Αττικής από το απόγευμα και έπειτα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, γύρω στις 9 το βράδυ (ενδεικτικά) θα ξεκινήσει να βρέχει και μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Αναμένεται αρκετό νερό ειδικά μετά τα μεσάνυχτα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης