Ο Δήμος Πατρέων παραχώρησε δυο σπάνιους πίνακες του Παλαμά στη "Στέγη Γραμμάτων" - ΦΩΤΟ

Μια Ελαιογραφία και Σχέδιο με κάρβουνο

Η παραχώρηση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων - για ένα χρόνο με τη μορφή χρησιδανείου – στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου που εγκανιάζεται το Σάββατο 13/1, δύο έργων του ζωγράφου Ερνέστου Κάρτερ, «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά, 1943, Ελαιογραφία» και «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά, 1948, Σχέδιο με κάρβουνο», προκειμένου να εκτεθούν στην Κεντρική Αίθουσα της Στέγης, ήρθε να «επισφραγίσει» την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

hmikuxoxys5a578ebf549ad.jpg

inbeilnfyf5a578ea3d078b.jpg

Η παράδοση των έργων Τέχνης πραγματοποιήθηκε  στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσία του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλου και των μελών του Δ.Σ. της Στέγης, Αθανάσιου Στεφανόπουλου, Χρήστου Στεφανοπούλου, Λυδίας Στεφανοπούλου, Χριστιάνας Στεφανοπούλου, Σοφίας Στεφανοπούλου, Διονυσίας Στεφανοπούλου, Σπύρου Δεμαρτίνου και Νίκου Μπακρώζη, όπου υπογράφηκαν και τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής των καλλιτεχνικών έργων.

vcwdrxvzha5a578eea602f3.jpg

Μεταξύ άλλων τονίστηκε και από τα δύο μέρη η ανάγκη ανάπτυξης των συνεργασιών μεταξύ των φορέων με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας.

Το οίκημα όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς το 1859, στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα, ανακαινίστηκε πλήρως χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον και χορηγία του Έλληνα ομογενή στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Αθανασίου Στεφανόπουλου.

Παρούσα ήταν και η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών Κατερίνα Κούρου.

kvjsvifpmi5a578eb1a45bd.jpg