Κίνα: Ο άνεμος "έσπρωξε" το φλεγόμενο τάνκερ στην Ιαπωνία - Αγνοούνται 32 άτομα

Μόνο μία σορός εντοπίστηκε

Στην ΑΟΖ - Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη- της Ιαπωνίας έφτασε ακυβέρνητο το δεξαμενόπλοιο που καίγεται από το περασμένο Σάββατο, μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Κίνας. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής δήλωσε πως οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν το ακόμα φλεγόμενο πλοίο μακριά από τις κινεζικές ακτές.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, το οποίο μετέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια ελαφρού αργού, τυλίχθηκε στις φλόγες όταν συγκρούστηκε με το κινεζικό φορτηγό CF Crystal, που μετέφερε αμερικανικά σιτηρά. Βρισκόταν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι κινεζικές αρχές απέρριψαν την πρόταση της ιαπωνικής ακτοφυλακής να βοηθήσει, τονίζοντας ότι θα ζητήσουν βοήθεια όταν θα τη χρειαστούν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής, δεν είναι σαφές εάν το σκάφος θα φτάσει στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας. Ωστόσο έστειλε περιπολικά σκάφη και αεροσκάφη για να παρακολουθούν την κατάσταση.

Το Sanchi είχε πλήρωμα 32 άτομα- 30 Ιρανούς και 2 υπηκόους Μπαγκλαντές- όταν συγκρούστηκε με το φορτηγό, το περασμένο Σάββατο. Μία σορός εντοπίστηκε τη Δευτέρα και μεταφέρθηκε στη Σαγκάη για ταυτοποίηση. Οι υπόλοιποι 31 παραμένουν αγνοούμενοι, μια εβδομάδα μετά τη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης