Το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου !

του αποστολου ι. βουλδη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου μοιάζει να είναι η περίπτωση του «MEGA». Ενας τηλεοπτικός σταθμός που κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη του τηλεθεατή για την ενημέρωσή του, που πέρασε από «σαράντα κύματα», για να καταλήξει τελικά στην πλήρη απαξίωσή του.

Έπρεπε να φθάσει η ώρα για την κατάθεση των αιτήσεων των τηλεοπτικών αδειών για να γνωστοποιήσουν οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού την πρόθεσή τους να μην διεκδικήσουν την συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού.

Οι άνθρωποι αποφάσισαν πως αρκετά …έπαιξαν με την τηλεόραση καιρός είναι να πάνε σε άλλη παραλία για να συνεχίσουν τα παιχνίδια τους!

Τι κι αν μείνουν στον δρόμο εκατοντάδες οικογένειες. Οι πρώτες θα είναι ή οι τελευταίες που θα ενταχθούν στις λίστες ανεργίας και θα περιμένουν δημοσιονομικά πλεονάσματα για να λάβουν κανένα κοινωνικό μέρισμα…

Αυτοί οι 400 και πλέον εργαζόμενοι που θα βρεθούν στο δρόμο παρέμεναν στην εργασία τους για περισσότερο από 20 μήνες απλήρωτοι! Θα αναρωτηθείτε τι περίμεναν. Μα φυσικά να δείξουν ευαισθησία(;) οι ιδιοκτήτες και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα , αφού συνέχιζαν να κρατούν το κανάλι όρθιο.

Πότε όμως δεν συνέβη αυτό, γιατί τότε θα επρόκειτο για σύγχρονο θαύμα. Όμως ποτέ δεν υπήρξε και παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών. Που ήταν οι επιθεωρήσεις εργασίας που ρίχνουν για πλάκα πρόστιμα 10.500 ευρώ σε κάθε ψιλικατζίδικο γιατί έχει ανασφάλιστο τον εργαζόμενο; Εννοείται απούσες.

Ποιος υψώνει ανάστημα μπροστά στα μεγαθήρια του πλούτου; Διότι δεν αναφερόμαστε σε επιχειρηματίες που αγκομαχούν να κερδίσουν τον επιούσιο. Αλλά για την ελίτ του χρήματος.

Όταν όμως ο κάθε δημόσιος υπάλληλος μένει μόνος να παλέψει με τα τεράστια κύματα της δυσφορίας που θα προκαλέσει η πράξη του θα λιποψυχήσει…

Γιατί δεν υπάρχει η στήριξη από τους κυβερνητικούς παράγοντες, που απλά αρέσκονται να κοιτούν και να σχολιάζουν -ενίοτε- από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί ένα κανάλι βάζει λουκέτο.

Μην ξαφνιάζεστε εάν μείνουν άνεργοι τόσοι άνθρωποι. Απλά ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Και όταν ο πλουραλισμός της ενημέρωσης περιορίζεται, πλήττεται η Δημοκρατία! 

Διαβάστε επίσης