Νέο αίτημα για χορήγηση άδειας κατέθεσε ο Κουφοντίνας

Θα κριθεί από το συμβούλιο των φυλακών

Στη κατάθεση νέου αιτήματος για χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού προχώρησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το νέο αίτημα του πολυισοβίτη της «17Ν» έρχεται μόλις δυο μήνες από την χορήγηση της πρώτης άδειας η οποία είχε ξεσηκώσει «κύμα» αντιδράσεων και αναμένεται να κριθεί από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος ζητεί εκ νέου νέα ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές. Δεν αποκλείεται δε προς υποστήριξη του αιτήματος του να κληθεί ξανά σε ακρόαση από το συμβούλιο των φυλακών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί σε σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Ν», κατά την υποβολή του πρώτου αιτήματος του για χορήγηση άδειας τον περασμένο Νοέμβριο είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του. Τότε, το συμβούλιο των φυλακών με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, είχε κάνει δεκτό το αίτημά του, με αποτέλεσμα ο «Λουκάς» της «17Ν» να βρεθεί για πρώτη φορά για 48 ώρες εκτός των φυλακών. 
Τότε, του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δυο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε. Είχαν ωστόσο προηγηθεί πολλαπλές απορριπτικές αποφάσεις επί άλλων προηγούμενων αιτημάτων του από το συμβούλιο των φυλακών.

Διαβάστε επίσης