Μοντέλο τρανσέξουαλ φιγουράρει για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy

ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ ΦΑΡΦΑΛΑ

H Φαρφάλα είχε προαναγγείλει στο Instagram την κυκλοφορία του σημερινού τεύχους με την ημίγυμνη φωτογραφία της: «Αγαπητοί μου, είμαι στο τελευταίο εξώφυλλο του Playboy και πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα», ενημέρωσε τους ακολούθους της.

Γεννημένη στο Μπραϊσγκάου της νοτιοδυτικής Γερμανίας ως Πασκάλ Ράντερμάχερ έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου στα 16 της, επειδή ένιωθε ότι γεννήθηκε σε «λάθος σώμα». Κι όπως λέει, θέλει να πετύχει στη ζωή της ως γυναίκα και όχι ως τρανσέξουαλ μοντέλο.

Ο αρχισυντάκτης της γερμανικής έκδοσης του Playboy, Φλόριαν Μπόιτιν, λέει ότι η Φαρφάλα είναι ένα «θαυμάσιο παράδειγμα του πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για τον αυτοπροσδιορισμό». Κι επισημαίνει ότι η απόφαση να προβάλει το περιοδικό στο εξώφυλλό του μια τρανσέξουαλ είναι σύμφωνη με τη γραμμή του ιδρυτή του Playboy, Χιου Χένφερ, ο οποίος ήταν πλήρως αντίθετος με κάθε μορφής αποκλεισμό ή μισαλλοδοξίας και μάλιστα είχε δηλώσει «ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε συνέντευξή του το 1994 στο The Advocate.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γνωστό ανδρικό περιοδικό περιλαμβάνει τρανσέξουαλ μοντέλα στις σελίδες του. Τον περασμένο Νοέμβριο η Ines Rau έγινε η πρώτη τρανσέξουλ Playmate of the Month for November 2017. Το ηλικίας 26 ετών μοντέλο από τη Γαλλία είχε εμφανιστεί και παλαιότερα στο Playboy, στο τεύχος Μαϊου 2014.