Πάτρα: Εντοπίστηκε το όπλο της δολοφονίας ταξιτζή στην Κηφισιά

στα Εργαστήρια όπλων που αποκάλυψαν οι άνδρες της Ασφάλειας

Όπλο παρόμοιο με το 22αρι βουλγαρικής κατασκευής, με το οποίο δολοφονήθηκε ο οδηγός ταξί Γιώργος Δεκαβάλλας, στην Κηφισιά και τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμα αυτοκινητιστής κατά την διάρκεια "κούρσας", βρέθηκε σύμφωνα με πληροοφορίες στα εργαστήρια μετατροπής και μετασκευής που εντόπισαν όπως έγραψε το tempo24.gr, στην Πάτρα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Πρόκειται για όπλο κρότου λάμψης, το οποίο έχει μετατραπεί σε λειτουργικό πυροβόλο.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο και βαλλιστική εξέταση στα πυροβόλα όπλα, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στην Κηφισιά ή και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δυο Έλληνες 58 και 69 ετών, που είχαν τον ρόλο των πυροτεχνουργών. Σε αστυνομική επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών, σε υπόγειο διαμέρισμα του 69χρονου, κατασχέθηκαν πέντε πολεμικά τυφέκια, έξι πιστόλια με γεμιστήρες, ένα περίστροφο, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, ένα πιστόλι κρότου, 45 εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, πέντε σπαθιά και μαχαίρια, 403 φυσίγγια και πλήθος κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, μεταλλικά σφαιρίδια και βολίδες διαφόρων τύπων, σκελετούς και κάννες όπλων, ένα σταθερό τρυπάνι και πλήθος διαφόρων εργαλείων οπλουργού.

Στο σπίτι του 58χρονου, κατέσχεσαν ένα περίστροφο, δύο πιστόλια κρότου, 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δοσομετρητές γέμισης και συσκευές για την τοποθέτηση καψυλλίων σε κυνηγετικά φυσίγγια, πλήθος κάλυκες, συσκευή για την τοποθέτηση πυρίτιδας, τάπες κυνηγετικών φυσιγγίων, εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, μεταλλικά σφαιρίδια και καψύλλια διαφόρων μεγεθών, δυο κιλά και 65 γραμμάρια πυρίτιδας, 24 κροτίδες και πλήθος εργαλεία.

Όπως έγραψε χθες το tempo24.gr, οι συλληφθέντες τηρουν σιγή ιχθυός και κρατούν το στόμα τους κλειστό, αρνούμενοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των Αστυνομικών, κατά την προανακριτική διαδικασία. Την Τετάρτη ο ένας εκ των δυο οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ο δεύτερος θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελικού Λειτουργού την Παρασκευή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε παράνομη κατοχή, κατασκευή, συναρμολόγηση, τροποποίηση, μετασκευή και επισκευή όπλων και φυσιγγίων κατά περίπτωση.

 

Διαβάστε επίσης