Επιστήμονες ανακάλυψαν ιό που «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα στους μαστούς

στον καναδα

Μία σημαντική ανακάλυψη, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για μία νέα μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οτάβα, στον Καναδά.


Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε ιός, ο οποίος εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται στους μαστούς, με συνέπεια να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά αντιμετώπισης της μάστιγας της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Σε τεστ που έγιναν σε ποντίκια, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιός «τρώει» τους όγκους που αναπτύσσονται, με συνέπεια τη συρρίκνωση έως και εξαφάνισή τους σε ποσοστό που αγγίζει το 90%. 
Η επικεφαλής της έρευνας, Marie-Claude Bourgeois-Daigneault, δήλωσε ενθουσιασμένη από τα αποτελέσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν απολύτως συγκλονιστικό όταν διαπιστώσαμε ότι είχαμε θεραπεύσει σχεδόν όλα τα ποντίκια μας». «Πιστεύουμε ότι ο ίδιος μηχανισμός δρα και στους ανθρώπινους καρκίνους, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω έρευνα», πρόσθεσε.

Σε μία ανάλογη έρευνα στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λιντς, διαπιστώθηκε πως ένας άλλος ιός εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα στον εγκέφαλο. Μάλιστα, η έρευνα έγινε σε προχωρημένες περιπτώσεις εννιά εθελοντών, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να βρεθεί μία ικανοποιητική μέθοδος καταπολέμησης τόσο σοβαρών καρκίνων στους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης