Πάτρα: Βελτιώνεται ο καιρός- Μικρή άνοδος θερμοκρασίας

δειτε την προγνωση αναλυτικα

Ασθενείς βροχές προβπέπει για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, που ωστόσο δεν θα συνεχιστούν μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-13 βαθμούς.

Αναλυτικά η προγνωση του καιρού:

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες στα πελάγη, στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα θα είναι ισχυρότερες. Σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα πελάγη. Οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά και από το πρωί ο καιρός στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις. 

Προς το βράδυ βροχές και σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ παράλληλα νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, έως και τα πρωί. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 15 βαθμούς, και στην Κρήτη από 11 έως 16.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με παροδική ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ το πρωί και μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις, έως και το πρωί. Στη συνέχει ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ προς το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης