Πάτρα: Αυτή είναι η 58χρονη καρκινοπαθής που έκανε Πρωτοχρονιά κρατούμενη στο Λιμεναρχείο - Η απίστευτη περιπέτειά της έληξε σήμερα το πρωί

έκανε το γύρο των μμε

Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα το πρωί   η 58χρονη καρκινοπαθής που έκανε Πρωτοχρονιά στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας καθώς  λόγω των ημερών και της γραφειοκρατίας δεν πρόλαβε να πληρώσει και να εξαγοράσει ποινή φυλάκισης δύο μηνών, που της είχε επιβληθεί για πρόκληση τροχαίου. Η απίστευτη περιπέτειά της έκανε τον γύρο των ΜΜΕ, έληξε σήμερα το πρωί οπότε και άνοιξαν οι υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μπορέσει να πληρώσει το πρόστιμο! 

Η  58χρονη έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει συγγενείς στην Πάτρα. Ζει στη Γερμανία και θα επέστρεφε μέσω Ιταλίας από το λιμάνι.

όλα ξεκίνησαν όταν στον  έλεγχο που έγινε λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο βρέθηκε ότι εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση για πρόκληση τροχαίου την οποία μπορούσε να εξαγοράσει έναντι 1.300 ευρώ.

 

Αν δεν πλήρωνε δεν μπορούσε να της επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα.

Η γυναίκα δεν είχε πάνω της ένα τόσο μεγάλο ποσό και ζήτησε να το στείλουν από την Γερμανία. Το  «έμβασμα» έφθασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από μια «Οδύσσεια» των Λιμενικών που αναζητούσαν παράβολο δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες πληρωμής και απελευθέρωσής της.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διάφορες εγγυήσεις ότι τα χρήματα υπάρχουν και μπορούν να δοθούν με πρώτη ευκαιρία, ο Εισαγγελέας υπηρεσίας δεν αποδέχθηκε να προχωρήσει η απελευθέρωσή της χωρίς να έχει καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό.

Το απόγευμα της Κυριακής έφθασαν από την Γερμανία και οι βεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας της όμως και πάλι η απόφαση ήταν αρνητική. Έτσι η γυναίκα έπρεπε να μείνει στο κρατητήριο μέχρι και την Τρίτη το πρωί οπότε και ανοίγουν και πάλι οι τράπεζες.

Ο Λιμενάρχης Δημήτρης Κυριακουλόπουλος και αξιωματικοί στης Ασφάλειας του Λιμεναρχείου προσπάθησαν να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον και κλίμα για τη γυναίκα που έπρεπε να κρατηθεί αυτές τις ημέρες ουσιαστικά λόγω γραφειοκρατίας και μη λειτουργίας των υπηρεσιών.

Ο Λιμενάρχης την επισκέφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και χθες πρώτη ημέρα του χρόνου και αντάλλαξαν ευχές ενώ μέριμνα των ανθρώπων της ασφάλειας ήταν να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την Πρωτοχρονιά παρά το γεγονός οτι έπρεπε να κρατηθεί.

Διαβάστε επίσης