Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

στο καφε γεφυρες

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία -ΦΡΟΝΤΙΖΩ διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 στο ζεστό χώρο του Καφέ Γέφυρες (Πατρέως 86) χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Το Σωματείο δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας υποστηρίζοντας ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους. Από τον Αύγουστο του 2017 ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος «Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα» με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει κατ΄οίκον υπηρεσίες, από επαγγελματίες  υγείας-πρόνοιας, σε άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους ενώ στο άμεσο μέσον πρόκειται να υλοποιηθούν και άλλες υπηρεσίες που θα αφορούν την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας στην περιοχή της Πάτρας. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνέχεια των δράσεων του Φροντίζω πάνω στη συγκεκριμένη ομάδα στόχος, μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα «Φροντίζω την Μνήμη Κατ’ Οίκον (με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα) όπου πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2015 και 2016 με πάνω από τρεις χιλιάδες επισκέψεις σε σπίτια οικογενειών που φρόντιζαν άτομα με άνοια.

Στα πλαίσιά της εκδήλωσης, οι ηλικιωμένοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα» και οι φροντιστές τους, είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα στο ζεστό χώρο του Καφέ Γέφυρες και παράλληλα να συζητήσουν πίνοντας το ρόφημα τους, να ανταλλάξουν δώρα και ευχές και να διασκεδάσουν ακούγοντας  μουσική υπό τη συνοδεία της κιθάρας του Ηλία Νεκτάριου Μπράβου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Σωματείου, καθώς και οι επαγγελματίες του προγράμματος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους στο Καφέ Γέφυρες για την υπέροχη εξυπηρέτηση και να ευχηθούν σε όλους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ