Να πάμε τον τόπο μας μπροστά

του ηρακλη ρουπα

Χριστουγεννιάτικο το Λιμάνι της Πάτρας. Αγναντεύοντας από ψηλά το δέντρο και το φωτεινό αστεράκι, εύκολα μπορεί να συλλογισθεί κανείς πως από ψηλά τις Άγιες αυτές μέρες, είτε μπορεί να δεις και να νιώσεις τα προβλήματα και την καθημερινότητα με κάθε λεπτομέρεια, είτε μόνον μία επίπλαστη ομορφιά.

Μόνον την ομορφιά του μοναχικού φωτισμένου εορταστικού δένδρου με φόντο την θάλασσα και το πέλαγος. Η Εορτή των Χριστουγέννων όμως, έχει την ιδιαιτερότητα πως μπορεί να ισορροπήσει –πρόσκαιρα ίσως- και τα δύο συναισθήματα.

Ισορροπία για χάρη των παιδιών μας κυρίως, που ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις θα νιώσουν την χαρά κάποιου δώρου. Θα ονειρευτούν τον Αι Βασίλη. Μέσα από αυτά δε και εμείς θα ξεχάσουμε –όσο μας επιτρέπεται- τις δυσκολίες μας και θα ενταχθούμε στο πνεύμα των παιδιών μας.

Στο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Ελπίζω όμως κάθε χρόνο –όσο και ουτοπικό να ακούγεται σήμερα- να είναι σε θέση όλο και περισσότεροι να αισθάνονται πως η ομορφιά από…ψηλά έχει αντίκρισμα και στην ομορφιά της καθημερινότητας και της οικογενειακής αγάπης και ισορροπίας.

Με αρμονία, συνεργασίες, ειλικρίνεια και πάντα διάθεση να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Διαβάστε επίσης