Ορεινή Αχαΐα: Αγώνας να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι - Χωρίς ρεύμα ακόμα χωριά - ΝΕΟΤΕΡΑ

Η κινηση των οχηματων μονο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Νεότερη Ενημέρωση 09.36: Προσπελάσιμοι είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά των Καλαβρύτων, που παραμένουν χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργεία της ΔΕΗ θα μεταβούν στη Κοινότητα Δροσάτου, όπου σημειώθηκε η βλάβη. 

Την ίδια ώρα "καθαρές" είναι οι Επαρχιακές Οδοί Πούντα - Καλαβρύτων, Πάτρα - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας και η "111". Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε εξέλιξη βρισκεται η διαδικασία εκχιονισμού του οδικού δικτύου Αίγιο - Φτέρη, Ακράτας - Ζαρούχλας και Κλειτορίας

Πρώτη Ενημέρωση 8.12: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το άνοιγμα των δρόμων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο που οδηγεί στα Καλάβρυτα και στην ευρύτερη περιοχή. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο σε αντιολισθητικές αλυσίδες και με ιδιαίτερη προσοχή από και προς τα Καλάβρυτα. Αυτή την ώρα χιονίζει στα ορεινά της Αχαΐας.

Αγώνας δίνεται για την προσέγγιση συνεργείων της ΔΕΗ, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα χωριά Άνω-Κάτω  Βλασσία, Λαπάτες, Φλάμπουρα, Ορθολίθι, Τρεχλό, Μετόχι, Μάνεσι, Μπούμπουκας, Κρυονέρι, Νεοχώρι, καθώς και το Μοναστήρι της Μακελαριάς. Από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, λόγω βλάβης που προκλήθηκε από τη σφοδρή κακοκαιρία και της αδυναμίας των κλιμακιών της ΔΕΗ να μεταβούν, στο σημείο εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Συνολικά 6 εκχιονιστικά και γκρειτερ, σαρώνουν από το βράδυ το οδικό δίκτυο, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να αποκασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα Πούντας - Καλαβρύτων. Στο Μέγα Σπήλαιο η ποσότητα του χιονιού, φθάνει στο μισό μέτρο. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στο οδικό δίκτυο Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας και συγκεκριμένα στο ύψος των χωριών Κομπηγάδι, Βλασία και Φτέρη, αλλά και στην περιοχή της Κλειτορίας.

"Είναι πάρα πολύ το χιόνι που έπεσε κατά την διάρκεια της νύχτας, τόσο στην πόλη των Καλαβρύτων όσο και στην ευρύτερη επαρχία.Τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς ", δηλώνει στο tempo24.gr ο Νίκος Γυφτάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η περιφέρεια έχει ήδη διανείμει επαρκείς ποσότητες αλατιού, σε κομβικά σημεία της ορεινής Αχαΐας, μεταξύ των οποίων τα Καλάβρυτα, η Ζαρούχλα και η Χαλανδρίτσα.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις, στους οδικούς άξονες Πούντα - Καλαβρύτων, Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα και Αίγιο - Καλαβρύτων μέσως Φτέρης, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Γυφτάκη, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με ένταση και σήμερα, ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται την Παραμονή των Χριστουγέννων.

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ