Επτά ενδιαφερόμενες εταιρείες πήγαν στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

19/12/2017 | 19:29

Επτά ενδιαφερόμενοι προσήλθαν χθες στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για την διαδικασία ενημέρωσής τους επί των στοιχείων της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών. Προς ενημέρωσή τους στο ΕΣΡ προσήλθαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών E, ALPHA, ANT1, STAR, SKAI και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η MIXTA.

Σήμερα, στη διάσκεψη του ΕΣΡ συζητήθηκαν οι τέσσερις προδικαστικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών SKAI, ANT1, ALPHA, STAR, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους.

Οι ενστάσεις που ήγειραν οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών, αφορούσαν τον αριθμό των αδειών, το τίμημα της εκκίνησης, το γεγονός ότι η όλη διαδικασία -όπως υποστηρίζουν- γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και όχι ποιοτικά, ότι οι μεν σταθμοί που λειτουργούν ήδη έχουν εμπειρία και θα μπουν και σταθμοί οι οποίοι είναι νέοι και ότι δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία.

Το ΕΣΡ έχει διάστημα 10 ημερών για να επιλέξει αν θα απαντήσει ή όχι στις προδικαστικές προσφυγές των καναλιών, αλλιώς νομικά οι προσφυγές εκπίπτουν. Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι προδικαστικές προσφυγές, από τυχόν προσφυγές που θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης, ενώ πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των καναλιών έδειξαν ενδιαφέρον και για την προοπτική των θεματικών αδειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ