Ιπποκράτης: "Περιμένουμε τόσους μήνες για μια σύσκεψη φορέων"

διαβάστε την ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Ο Ιπποκράτης" για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του καθως αν και έχουν ζητήσει σύσκεψη φορέων από τον Σεπτέμβριο, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί και τα προβλήματα παραμένουν.Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα την 18η του Σεπτέμβρη του 2017, ως γνωστόν σε όλους, πραγματοποιήσαμε ακόμη μια ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, για τα προβλήματα που ήταν και είναι σοβαρά και πάντα επίκαιρα και που είχαν να κάνουν με:
- Την ανάγκη δρομολόγησης ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, για να καλύψουν τις υπαρκτές ανάγκες μας, αλλά και να δίνουν την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου, στα πλαίσια του οργανισμού του.
- Την ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, την ΑΥΞΗΣΗ του προϋπολογισμού μας τουλάχιστον κατά 40 %.
- Την ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ μας, με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού κλπ Προσωπικού.
- Την ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ με Ιατρούς και Προσωπικό, των εγκαταλελειμμένων ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, την αναγκαιότητα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ τους και της ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ τους, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, στις περιοχές όπου αυτά είναι εγκατεστημένα.
Στα πλαίσια λοιπόν των αποφάσεων αυτής της σύσκεψης, όπου υιοθετήθηκαν όλα αυτά τα προαναφερόμενα, την 2/10/17, απευθυνθήκαμε με την υπ΄ αριθ. 202/2.10.17 συνημμένη επιστολή μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για σχετική συνάντηση μαζί τους, όλων των συμμετεχόντων φορέων.
Αυτή η συνάντηση, που την ζητούσαμε εξ΄ ονόματος των φορέων, δυστυχώς μέχρι σήμερα, τρείς σχεδόν μήνες μετά, ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνον δεν πραγματοποιήθηκε ούτε καν προσδιορίστηκε και δυστυχώς δεν δόθηκε ούτε μία εξήγηση για την καθυστέρησή της και γενικά για την μη πραγματοποίησή της.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν αυτήν την προαναφερόμενη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και βεβαίως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτήν την προκλητικότατη ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την πραγματοποίηση αυτής της αναγκαίας και απαραίτητης προαναφερόμενης συνάντησής μας, δεδομένου ότι πέρα από τα κτιριακά μας προβλήματα, υπάρχει σοβαρή εκκρεμότητα με τον οργανισμό μας όπου κανένας δεν δίνει καμία σαφή και συγκεκριμένη απάντηση για το που βρίσκεται και τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και το επίκαιρο και σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα με την υποχρηματοδότησή μας.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ