Πρόκληση και θράσος

του παυλου σταμου, αντιδημαρχου

Πρόκληση και θράσος. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που «εργολαβικά» ανέλαβαν να υπερασπιστούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις «αξίες» της. Υπερασπίζονται τη «δίκαιη ανάπτυξη» που φέρνει ματωμένα πλεονάσματα και τσακίζει το λαό.

Άραγε θα λύσουν τα προβλήματα του λαού τα ΕΣΠΑ και τα λοιπά προγράμματα; Ο λαός έχει πείρα και από προηγούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, που όχι μόνο δεν έφεραν δουλειά, αλλά κρίση, ανεργία και φτώχια.

Τις παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενοχλεί η σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής στο πλάι των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, σε όλα τα λαϊκά προβλήματα. Ότι η Δημοτική Αρχή απειθαρχώντας στους νόμους που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις, δεν εφαρμόζει το μέτρο των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών από το πρώτο ευρώ, όπως κάνουν άλλες Δημοτικές Αρχές που προέρχονται από αυτές τις παρατάξεις.

Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση. Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Υπάρχει πλέον εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι για να έχουν αυτοί κέρδη, ο λαός θα υποστεί ζημιά. Αξιοποιούμε, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, την οποιαδήποτε δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων, γιατί αυτά τα λεφτά προέρχονται από τη φοροληστεία και την εκμετάλλευση του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης. Προέρχονται από την περικοπή και εμπορευματοποίηση στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.

 

Διαβάστε επίσης