Ρήγας στο Συνέδριο της ΝΔ: Ηρθε η στιγμή να συζητήσουμε εποικοδομητικά

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, παραθέτοντας μια σειρά από οικονομικούς δείκτες.

Την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, παρά τις σημαντικές και δομικές διαφορές τους, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας κατά τον χαιρετισμό του στο 11ο συνέδριο της ΝΔ.

«Παρά τις δυσκολίες πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διάλογο στο πλαίσιο του πολιτικού μας πολιτισμού», είπε ο κ. Ρήγας και σημείωσε ότι «γνωρίζουμε τις θέσεις, την κριτική και πολεμική πολλές φορές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως αναφέρθηκε σε μία σειρά αξιολογήσεις «των ξένων εταίρων για την ελληνική οικονομία, από θεσμούς που δεν αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι «μετά από μία πρωτοφανή κρίση η χώρα έχει ξανασταθεί στα πόδια της βλέποντας το φως στην άκρη του τούνελ».

«Οι αποδόσεις των ομολόγων στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Στα διετή ομόλογα είναι στο χαμηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2010. Το σπρεντ υποχώρησε κατά 407 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2010.

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, καταγράφοντας θετικούς ρυθμούς για τρία τρίμηνα το 2017, η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά από το 28% που είχε φθάσει, οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 4,4% το 2017. Τα στοιχεία δεν μας κάνουν να αιθεροβατούμε αλλά να αισιοδοξούμε», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην ηγεσία της Ν.Δ. ο κ. Ρήγας είπε, «ήλθε η στιγμή να συζητήσουμε με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Η κριτική ακόμη και σκληρή είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη. Καλό θα ήταν όμως να αποφεύγουμε τον πειρασμό των fake news που παράγονται από κάποιους που τους είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής νταβατζήδες. Ο διάλογος στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού μας είναι ζητούμενο».

Πηγή: ant1news.gr

Διαβάστε επίσης