Έρχεται το Σάββατο στην Πάτρα ο Σταύρος Θεοδωράκης- Τον περιμένουν "προπονημένοι" οι Αχαιοί που ζητούν νέο αρχηγό- Τα ερωτηματολόγια που άναψαν νέες φωτιές

Τα κάστανα από τη φωτιά που έχει ανάψει μετά την ήττα στην κούρσα των εκλογών για την νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς και τους προσωπικούς του χειρισμούς θα επιχειρήσει να βγάλει το  Σάββατο ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος έρχεται καλώντας όλα τα μέλη των όμορων περιοχών (Αίγιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πύργο) σε μια περιφερειακή συνάντηση που έχει οριστεί για τις 18:00 το απόγευμα στο KIng George Hall, στην Πλατεία Γεωργίου.

Η επίσκεψη Θεοδωράκη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας κατευνασμού των πνευμάτων που οξύνθηκαν μετά τα εκλογικά αποτελέσματα και συνεχίστηκε με την προσέγγιση του χώρου του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και στην περιοχή της Αχαϊας. 

Στις 59 υπογραφές αυτών που ζητούν από την επομένη των εκλογών νέα ηγεσία και αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές φιγουράρουν αυτές των Πατρινών  Ανδρέα Κοσμάτου, Ελένης Κουρούβανη, Ανδρέα Οικονομόπουλου, Ελευθέριου Σπετσιέρη και Θανάση Χριστόπουλου, αλλά και των Αιγιαλέων Νίκου Κορδά, Αναστασίας Πετρίδη, Ανδρέα Κοντόπουλου, Αργυρής Αντωνοπούλου και Ελένης Παπαδοπούλου , που ανεβάζουν τον αριθμό των Αχαιών διαφωνούντων με την «γραμμή» Θεοδωράκη στους 10.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σάββατο  θα υπάρξει δυναμική παρέμβαση από την πλευρά αυτών των στελεχών που πέραν των άλλων έχουν ενοχληθεί και από ένα ερωτηματολόγιο που έφτασε στα μέλη του κόμματος και στο οποίο αυτά ερωτώνται για θέματα όπως η γνώμη τους για το δημοψήφισμα, η αξιολόγηση της δράσης των βουλευτών και άλλα άσχετα με το εκλογικό «ναυάγιο» στην κούρσα για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, ενώ τα πυρά των 59,  καταβάλλεται προσπάθεια από τον Σταύρο Θεοδωράκη να περάσουν  στη λήθη με τη γνωστή μέθοδο του ¨κάνω ότι δεν βλέπω και δεν ακούω"..

Τα στελέχη που διαφωνούν πιέζουν  ζητώντας συνέδριο τώρα. Στην τελευταία κοινή ανακοίνωσή τους ανέφεραν:

«Η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές μας παρατάσσονται δίπλα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική βούληση της νικήτριας των εκλογών.

Ο Σ. Θεοδωράκης μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη του. Αντίθετα επιχειρεί να τη μεταθέσει σε ολόκληρο το κόμμα ως «συλλογική». Συστήνει Επιτροπή «εκλεκτών» για να αποδώσει ευθύνες «κατά προτίμηση» και εν τέλει να ενσωματωθεί πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, απελευθερωμένος από αντίθετες φωνές και αντιδράσεις.

Εργαλείο ένα πρωτοφανές ερωτηματολόγιο εφ’ όλης της ύλης, ατομικά υπογεγραμμένο από το κάθε μέλος, προς επεξεργασία από την διορισμένη Επιτροπή.

Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τον «εσωκομματικό διάλογο» δια αλληλογραφίας».

 

Γ. Κοντογεωργοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ