Παπαδημούλης: Ο Ερντογάν πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε και από τον κ. Παυλόπουλο και από τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αποκρούοντας την κριτική που άσκησε η  αντιπολίτευση για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

«Ο κ. Ερντογάν έθεσε κάποια θέματα αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λωζάνης και το Διεθνές Δίκαιο, πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε, από την πρώτη στιγμή και από τον κ. Παυλόπουλο και από τον Αλέξη Τσίπρα και γι’ αυτό αν δείτε τη χρονική σειρά των αντιδράσεών του, ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους και άρχισε μετά να αναδιπλώνεται και να παίρνει πίσω κάποια από αυτά που αρχικά είπε» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Αν κάποιοι στην Ελλάδα θεωρούν ότι με μία καλύτερη προετοιμασία θα μπορούσε να έρθει εδώ ο Ερντογάν και να ήταν ένα αρνάκι που να λέει μόνο όσα θέλουμε και όσα συμφωνούμε, τότε, με συγχωρείτε, έχουν αυταπάτες για τη φύση του καθεστώτος στην Τουρκία και τη φύση του χαρακτήρα του ίδιου του ηγέτη της Τουρκίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

Διαβάστε επίσης