Τώρα είναι η δική σου ώρα!

Του Αντώνη Κουνάβη

 Έρχονται στιγμές στη ζωή που καλείσαι να πάρεις μια μεγάλη και κρίσιμη απόφαση. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για τους δικούς σου ανθρώπους, για την οικογένεια σου.

Το οφείλεις αυτό, κυρίως έναντι αυτών που είναι δίπλα σου, που ζουν την αγωνία σου, σε κατανοούν και συμμερίζονται ακόμη και τα ξεσπάσματα σου όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως συμβαίνει τελευταία.

Ηρέμησε, κοίταξε το πρόσωπο σου κάποια στιγμή στον καθρέπτη και αναλογίσου: Το αξίζεις όλο αυτό; Κι αν πιστεύεις πραγματικά ότι δεν το αξίζεις, τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις;

Μήπως οι επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαϊας, στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, σου δίνουν την ευκαιρία να δώσεις τη δική σου απάντηση, δηλώνοντας ενεργό συμμετοχή σε μια διαδικασία που τον πρώτο λόγο πρέπει να έχεις εσύ και κανένας άλλος;

Έπειτα, ας συνομολογήσουμε ότι είναι και θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας. Έως πότε θα αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα; Δεν νομίζεις ότι πρέπει να αποφασίσεις εσύ για τον εαυτό σου, επιλέγοντας το δρόμο της κοινής λογικής;

Γιατί είναι κοινή λογική να στηρίξεις αυτούς που σε εκφράζουν, που μοιράζεσαι μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς για το αύριο.

Εμείς είμαστε σαν εσένα. Είμαστε οι δικοί σου άνθρωποι, σάρκα από τη σάρκα σου. Αυτοδημιούργητοι, δοκιμασμένοι σκληρά στο στίβο της επιχειρηματικότητας, τίποτα δεν βρήκαμε έτοιμο, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όπως και σε σένα άλλωστε που έκανες τον δικό σου αγώνα για να φτάσεις μέσα από αμέτρητες δυσκολίες εδώ που έφτασες.

Ο συνδυασμός «Επιμελητήριο για Όλους» είναι η δική σου φωνή, αυτή που εναγωνίως αναζητούσες εδώ και χρόνια. Τώρα είναι εδώ και περιμένει να της δώσεις τη δυνατότητα να μιλήσει. Αν μη τι άλλο, η δική σου φωνή αξίζει τη δική της ευκαιρία!

Έλα μαζί μας σ’ αυτόν  τον ωραίο αγώνα που ξεκινήσαμε, από τον οποίο δεν περισσεύει καμία, κανένας. Έλα μαζί μας για να αναγεννήσουμε το Επιμελητήριο Αχαϊας, να ανοικοδομήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Το οφείλουμε αυτό στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές.

Κι εν τέλει, ας έχεις κατά νου τη διαχρονική αξία της ιστορικής ρήσης του Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».