Ο Πατρινός δρομέας της "Φλόγας" Ανδρέας Κριπαρόπουλος - Διένυσε σε 32 ώρες και 20 λεπτά, Ακρόπολη - Σπάρτη - ΦΩΤΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ 34

Είναι 49 ετών και παρά το γεγονός ότι έχει περάσει από σαράντα κύματα, τον δρόμο του τον βρήκε στην ξηρά ανεβάζοντας  ταχύτητες κεκτημένες με πολύ κόπο και αγώνα, όπως συμβαίνει με όσους δεν έτυχε να τα βρουν εύκολα,  πολύ δε περισσότερο δεν έτυχε να βρουν εύκολα τον ίδιο τον εαυτό τους.

Ο Πατρινός Ανδρέας Κριπαρόπουλος είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Στη ζωή και στο στίβο. Έχει καταφέρει να βγει νικητής από την αναμέτρηση με τις ουσίες, έχει καταφέρει να σταθεί άγγελος στο πλευρό του παιδιού του που έζησε την περιπέτεια της νεοπλασματικής ασθένειας και νίκησε όπως ο μπαμπάς του, έχει καταφέρει να βρει το νόημα της ζωής στις μεγάλες διαδρομές, αυτές που μοιάζουν λίγο με τη ζωή και μερικές φορές μιμούνται τα όριά της ή και τα ξεπερνούν μετακινώντας τα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ 34

Ο Ανδρέας κατάφερε στα 34 χρόνια του, με τη βοήθεια του δικτύου θεραπευτικών ουσιών «Γέφυρα» να βγει από το τούνελ και να δει στην άλλη άκρη, να κάνει οικογένεια, δύο παιδιά και να γράψει στο κοντέρ του πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο αθλητισμός αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από διέξοδος για αυτόν. Όταν βγήκε καθαρός από το πρόγραμμα, ξεκίνησε να τρέχει. Και δεν σταμάτησε ποτέ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Ανδρέας, υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ (ηλεκτρολόγος στον Βιολογικό καθαρισμό),   έλαβε μέρος στο «Σπάρταθλον», διεθνή αγώνα με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 60 Έλληνες. Ήταν ο μοναδικός Πατρινός.  Έτρεξε όλη τη διαδρομή που είχε  κάνει  στην αρχαιότητα ο Φειδιππίδης ξεκινώντας από  την Ακρόπολη, περνώντας από την Αρχαία Κόρινθο, την Νεμέα, το Αρτεμίσιο όρος, τηΝ Τεγέα και καταλήγοντας στη Σπάρτη.

kriparopoylos-5-600x397.jpg

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑΣ , ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ

Σύνολο 246 χιλιόμετρα με διαδρομή μέσα από πόλεις, με κομμάτια που περιλάμβαναν ανηφόρες, αλλά και  βουνό σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το γεγονός ότι επί 32 ώρες και είκοσι λεπτά βρισκόταν στο δρόμο τρέχοντας και περπατώντας (κυρίως τρέχοντας) για να προλάβει το όριο της διοργάνωσης βάση του οποίου ο δρόμος έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 36 ώρες.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο βουνό» λέει «Είχε κρύο, βροχή, ομίχλη… Έφτασα στο Αρτεμίσιο στις 3 τη νύχτα».

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 7 το πρωί και ο Ανδρέας τερμάτισε μετά το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Πολλοί από τους αθλητές έμειναν στη μέση της διαδρομής.  Κατάφερε να φτάσει πολύ νωρίτερα από το όριο.

kriparopoylos-1-600x450.jpg

ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΛΟΓΑ»

Ο Πατρινός αθλητής μεγάλων αποστάσεων υπογραμμίζει ότι τρέχει για Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες  «Φλόγα» που άναψε την ελπίδα του στην περιπέτεια που αντιμετώπισε το παιδί  του και τονίζει ότι αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: το μήνυμα της «Φλόγας» που  φωτίζει παιδικά πρόσωπα και στηρίζει τις πιο πολύτιμες ζωές: αυτές των παιδιών που είναι το μέλλον.

Στο τέλος της διαδρομής, στην Σπάρτη, τον περίμενε η οικογένειά του. Όπως τον περιμένει σε όλους τους αγώνες που έχει κάνει. Το επόμενο ραντεβού του είναι την Κυριακή σε έναν ακόμη αγώνα μεγάλων αποστάσεων.

Γιατί μερικοί άνθρωποι, μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους κοιτάζοντας μπροστά. Και όταν γυρνούν για λίγο πίσω είναι μόνο για να πάρουν…φόρα.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Εφημερίδα "Κόσμος"

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ