Περιοδεία Μαρλαφέκα και υποψηφίων συμβούλων σε επιχειρήσεις των οδών Κανακάρη και Πανεπιστημίου

Σε επιχειρήσεις των οδών Κανακάρη και Πανεπιστημίου  περιόδευσε χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία. Στην περιοδεία μετείχε και ο επικεφαλής του συνδυασμού, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο επικεφαλής της ΑΕΕΠ μοίρασε στους συναδέλφους του έντυπο υλικό με τον απολογισμό της διοίκησης στο Επιμελητήριο  και τις προγραμματικές θέσεις για τη νέα θητεία. Όπως ανέφερε ο Πλ. Μαρλαφέκας το Επιμελητήριο Αχαΐας στα πλαίσια του γνωμοδοτικού του ρόλου ως σύμβουλος της πολιτείας έκανε συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις, στην Κυβέρνηση, τους Δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ανάμεσα σε άλλα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τις κατευθύνσεις και τους επιλέξιμους κλάδους για τα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθύνσεις που είχε σχεδιάσει ο επιχειρηματικός φορέας, προτάσεις σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, παρεμβάσεις στον Δήμο της Πάτρας για τα δημοτικά τέλη κ.ά. Πολύ σημαντική παρέμβαση, όπως είπε ο Πλ. Μαρλαφέκας ήταν  η μελέτη - καταγραφή που έκανε το Επιμελητήριο σε επιχειρήσεις  της Δυτικής Ελλάδας  για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, που βοήθησε να ισχυροποιηθεί η προσπάθεια που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο από το 2014 για την κατασκευή του Εμπορικού λιμένα στην Πάτρα.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις προσπάθειες του νομού για την προώθηση των μεγάλων θεμάτων που τον απασχολούν (Ολυμπία και Ιονία Οδοί, Σιδηρόδρομος, Νέο Λιμάνι, Μείωση Διοδίων, Αυτοκινητοδρόμιο κ.λπ.). Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του Επιμελητηρίου για το Αυτοκινητοδρόμιο ώστε να παραμείνει «ζωντανό» το θέμα και να διαμορφώνονται πλέον συνθήκες κατασκευής του έργου. Τέλος, πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του Επιμελητηρίου για την ένταξη σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της δημιουργίας Καρναβαλικού Πάρκου στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας. «Ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, που γίνεται πραγματικότητα…» τόνισε ο επικεφαλής της ΑΕΕΠ ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες και την επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο της Αχαΐας. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ