Από σήμερα ο διήμερος εορτασμός στο ναό του Αγίου Νικολάου

στην πάτρα

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου τιμάται στις 6 Δεκεμβρίου και επίκεντρο πάντα του εορτασμού στην Πάτρα, αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός κάτω από τις σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη, στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου. Ήδη όλα είναι έτοιμα για την 2ήμερη θρησκευτική πανήγυρη.

Έχει τοποθετηθεί εξωτερικά η σχετική τέντα όπου θα μπει η εικόνα για ιερό προσκύνημα από τον κόσμο και το μανουάλι με τα κεριά. Η έξοδος της εικόνας του Αγίου Νικολάου, ο οποίος θεωρείται ο προστάτης των ναυτικών (του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού) θα γίνει λιτανευτικά στις 11 το πρωί της Τρίτης 5/12 ενώ θα ακολουθήσει δέηση.

Στις 18.00 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ στις 22.00, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το πρωί της εορτής, την Τετάρτη 6/12 στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα παραστεί και θα τελέσει και τη Θεία Δοξολογία στις 11 το πρωί για το Πολεμικό Ναυτικό και τους επισήμους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17.30 στον μεθεόρτιο εσπερινό θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στο ναό του Αγ. Νικολάου Πατρών, ο οποίος από πέρυσι βρίσκεται στην Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική στο Κονγκό και διατελεί Πατριαρχικός Επίτροπος στην Κανάνγκα.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να περάσει από τον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου. Ο Άγιος Νικόλαος τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελληνικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης